Hírek

2016.07.24. 18:35

Sportversenyek és gasztronómia

Szentgyörgyvölgy - Asztalitenisz, teke és labdarúgás mellett sorversenyek is szerepeltek a férfinap kínálatában. Az őrségi településen évekre visszanyúló hagyománya van az erősebb nem ünnepének.

Gyuricza Ferenc

A szombati program nem csak helyieket vonzott, a környező településekről is érkeztek résztvevők. Valamivel kevesebben, mint amire a szervezők számítottak, vélhetően a hőség szegte kedvét a férfiaknak.

A programok közt asztalitenisz is szerepelt. Kiss Árpád képviselő (jobbról) csap össze a községből elszármazott Gajda Istvánnal Fotó: Gyuricza Ferenc

- Tény, hogy ilyen tűző napon nem a legkellemesebb elfoglaltság a focipályán rohangálni - mondta Tóth Eszter, a férfinap programját koordináló többcélú szolgáltató központ munkatársa. - Ezért egy kicsit át is szerveztük a napot. Szerencsére az esti rendezvények iránt nagyobb volt az érdeklődés, akkor már azok is megjelentek, akik napközben az aratással és egyéb betakarítási munkálatokkal foglalatoskodtak.

Tóth Eszter hozzátette: a férfinapnak komoly hagyománya van a településen, meghonosítása a rendszerváltás utáni időszak első ciklusához, illetve Felső Vilmos néhai polgármester nevéhez kötődik. Ő javasolta, hogy a nőnap megrendezése mellett legyen a településen egy olyan közösségi program is, amivel a községben élő vagy a faluhoz bármi módon kötődő férfiakat is megünneplik. A nap programjának ezért is képezte fontos részét a sportversenyek mellett a gasztronómia. Utóbbi terén a közösség kemencéjének köszönhetően ez évtől újabb lehetőségek is megnyíltak, amit ki is használtak a résztvevők: Hári Tamás vezetésével fő fogásként sült halat készítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!