Hírek

2017.06.22. 12:23

Jelentős összeget költött a város a letenyei strand felújítására

LETENYE - Huszonkétmillió forintos ráfordítással újították fel a határ menti kisváros strandfürdőjét, illetve annak vízgépészeti berendezéseit.

Horváth-Balogh Attila

Farkas Szilárd polgármester lapunknak elmondta: a felújítás komoly kihívást jelentett az önkormányzat számára.

– Már a tavalyi év végén látszott, hogy a fürdő biztonságos üzemeltetése nem lehetséges a meglévő gépészettel – mondta a polgármester. – Ezért esetükben a karbantartás már kevés volt, komolyabb felújítás vált szükségessé. Korszerűsítenünk kellett a homokszűrőket, a szivattyúkat, ahol pedig arra volt szükség, utóbbiakat cseréltük. A vegyszeradagoló automatikát teljes mértékben felújítottuk, továbbá más kisebb gépészeti felújításokat is végeztünk. A munkálatok 22 millió forint körüli összegbe kerültek, amit az önkormányzat saját forrásból, a 750 milliós költségvetéséből biztosított.

A szakemberek ott jártunkkor, kedden már az utolsó simításokat végezték a nyitás előtt Fotó: Horváth-Balogh Attila

Farkas Szilárd hozzátette: az önkormányzatot érte kritika is amiatt, hogy a korszerűsítést miért éppen most, a főszezon kezdetén végeztette el. Mint arra rámutatott,  habár már tavasszal nekiláttak a folyamatnak, voltak olyan teendők, melyeket mindenképp össze kellett kapcsolni a próbaüzemmel.

– Ha ezt a beruházást nem hajtjuk végre, a fürdőt nem lehetett volna biztonságosan üzemeltetni a következő években – tette hozzá végül a polgármester. – Azt gondolom, a jövőben  nagyobb figyelmet kell fordítania az üzemeltetőnek és az önkormányzatnak is a fürdő megfelelő karbantartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!