Hírek

2016.10.10. 16:48

Sufni transzformersz

Nagykanizsa - Egy autóból átalakított hatalmas robot magasodik a Hevesi utcában az egyik étterem parkolójában.

Bálint Benedek

A hollywood-i Transformers című filmből megismert speciális, úgynevezett autobot ugyan visszaalakulni már nem képes, hiszen a műremek nélkülözi a jövő elektronikai újításait, valószínűleg "sufni tuninggal" készült.Ettől függetlenül dicséret illeti az ismeretlen "szobrászt", hiszen szinte tökéletesen lemásolta a mozihősöket.

A valószínűleg korábban Alfa Romeo-ként szolgálatot teljesítő autót ügyesen "szeletelték fel". A robot gerincét egy fa adja, erre került a szilárdságot biztosítandó két olajos hordó. A kocsi hátsó részéből készültek a szörnyeteg lábai, az első ajtók valamint a karosszéria elemek adják a karokat és a repüléshez elengedhetetlen szárnyakat. A bordó robot mellét a motorháztető védi, mégpedig egy nagyon ötletes megoldás, a hosszú kipufogó rendszer rögzíti.

A gondos tervezőmunka közben az építő még a fej kialakítását is precízen elvégezte, ugyanis a szigorú külsőhöz a lámpatesteket morcosra igazította. Végül pedig egy bukósisakot is szerelt az új kanizsai látványosságra.

Fotó: Szakony Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!