Hírek

2017.07.11. 13:10

Sült keszeg és halászlé Gyenesdiáson

Közel 1,5 tonna keszeget sütöttek meg a Keszegfesztiválon, a versengő csapatok halászlevet főztek, a közönséget pedig a finom étkek mellett szórakoztató programok is várták.

Keszey Ágnes

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Hungarikum Programiroda fővédnökségével megrendezett Keszegfesztiválon szombaton több mint tíz csapat készített halászleveket. Első lett a helyi  Polgárőr Egyesület:  ők saját bevallásuk szerint amatőr szinten viszonyultak a főzéshez:  barátság és lelkesedés indította őket a megmérettetésen.

Az eredményhirdetés után a díjazottak képviselői és zsűritagok között Fotó: Hársfalvi György

A 2. és 3.helyezett között csupán  egy pont volt a különbség: a Fürdőegyesület bizonyult a gyenesdiási Ördögfiókáknál egy hajszálnyival jobbnak. Az MNGSZ különdíját Felsőrajk csapata kapta. Vasárnap is lehetett sült keszeget eszegetni, s mindkét nap koncertek is szórakoztatták a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!