Hírek

2013.04.18. 10:43

Tragédia a 75-ös úton: személyautó ütközött tehergépkocsival, négy halálos áldozat

Lenti - Egy család négy tagja, egy idős házaspár, lányuk és vejük halt meg abban a balesetben, amely csütörtök délután történt a 75-ös út. Lentibe, azaz hazafelé tartottak, amikor Novát elhagyva egy tartályos teherautóval ütköztek.

Gyuricza Ferenc

A baleset nyílegyenes szakaszon történt, ezért a rendőrség is keresi az okokat. Anti András alezredes, a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője annyit mondott el, hogy elsődleges adataik szerint egy Toyota típusú személygépkocsival négy személy közlekedett Nova irányából Lenti felé. Szemben velük érkezett egy Man típusú tehergépkocsi. Amikor közel értek, a Toyota vezetője eddig ismeretlen okok miatt áttért a szemközti sávba, ahol a két gépjármű frontálisan összeütközött.

Az ütközéstől a tehergépkocsi - amelynek vezetője próbált a lehetőségekhez képest félrehúzódni - az árokba borult. A sofőr sérülések nélkül szállt ki a vezetőfülkéből. A személygépkocsi kissé megperdülve, orral az árokba csúszva állt meg.

A személyautót egy 1953-ban született férfi vezette, mellette a 85 éves apósa ült. Ők beszorultak járművükbe. Információink szerint a hátul utazók közül a sofőr 1957-ben született felesége az ütközéskor kirepült a járműből. A negyedik utas, az idősebb férfi felesége a balesetet túlélte, őt mentőhelikopterrel, súlyos, életveszélyes sérülésekkel, válságos állapotban szállították el a zalaegerszegi kórházba.


15:13 Információink szerint elhunyt a baleset negyedik sérültje is, akit újra kellett éleszteni, de nem sikerült megmenteni az életét.

14:30 A rendőrség munkatársa, Anti András alezredes elmondta, elsődleges információk szerint a Toyota Corolla eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a szembe jövő teherautóval, melynek sofőrje megpróbálta elkerülni az ütközést, lehúzódott, melynek következtében árokba borult.

14:20 Információink szerint egy 53-as születésű férfi vezette a Toyota Corollát, mellett apósa ült, hátul felesége és anyósa utazott. Az idősebb asszonyt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították helikopterrel kórházba.

13:44 A 75-ös úton teljes az útzár!

13:42 Úgy tudjuk, hogy a személyautó első ülésein és a hátsó ülésen utazó egyik utas - aki kirepült a gépjárműből - halt meg, a negyedik személyt mentőhelikopter szállította kórházba súlyos sérülésekkel.

13:27 Meg nem erősített információk szerint három halálos áldozata van a balesetnek.

13:25 Helyszínen tartózkodó kollégánk beszámolója szerint egy Toyota Corolla személygépjármű és a Zalavíz Zrt. szennyvíztisztító gépjárműve ütközött egymással Nova és Lenti között, a hernyéki elágazónál.

13:10 Az Országos Katasztrófavédelem Főigazgatóságának honlapján azt közölték, hogy a helyszínen elhunyt egy személy - feltehetően a személygépkocsiban ülők közül.

12:40 A műszaki mentéshez vonult a lenti hivatásos tűzoltóparancsnokság egy raja, továbbá a zalaegerszegi hivatásos tűzoltóparancsnokság műszaki mentőszere és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat. A műszaki mentés jelenleg még folyamatban van. A helyszínre érkezett az OMSZ mentőhelikoptere is - közölte a katasztrófavédelem.



Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!