Sütemények versenye - Céklás édességgel is meglepték a zsűrit

2017. március 12., 15:32 szerző: Pásztor András fotós: Pásztor András, Szakony Attila
komment
Kilimán, Nagykanizsa – A hétvége a házi készítésű sütemények, torták jegyében telt, mindkét településen valóságos ízorgiát élhettek át a vendégek.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Kilimánban színültig megtelt szombaton a nemrég felújított községháza a sütemény verseny apropóján. A nevezett 23 finomság közül 9 arany, 8 ezüst és 6 bronz minősítés született. A zsűri 2 különdíjat is kiosztott, amit Kaszás Péterné stolwerck kockája, illetve forgács fánkja érdemelt ki. A falu süteményének Huszár Istvánné charlotte kockáját választotta a zsűri.

– A sütemények formája és ízvilága meggyőzött minket arról, hogy remek cukrászok laknak a településen, érzékelhető volt, hogy mindenki kitett magáért és sok időt és energiát fektetett az édességek elkészítésébe – értékelte a felhozatalt Tóthné Millei Erzsébet, illetve Prótárné Pintér Csilla cukrász, a zsűri két tagja.

Kilimánban Tóthné Millei Erzsébet (balról) és Prótárné Pintér Csilla mondott ítéletet a gyönyörűen elkészített finomságokról
Fotó: Szakony Attila

A megmérettetésen a hölgyek mellett, három férfi – Kiss Attila, Kiss Tamás és Németh Tamás – is kipróbálta magát, aki bátorságuk okán szintén elismerésben részesültek. A díjak átadása után ünnepi vacsora, majd hajnalig tartó mulatság vette kezdetét.

Vasárnap a Nagykanizsához tartozó palini városrészben is a házi készítésű süteményeké volt a főszerep. A helyi sport és kulturális egyesület negyedik alkalommal hirdette meg a versenyt, ezúttal hat különböző – tea sütemény, szeletelt, sós, torta, sütés nélküli és junior – kategóriában.

Palinban valósággal roskadozott az asztal a süteményektől, amiket Bánfi Zsuzsanna zsűrielnök és Kuti László is szemügyre vett
Fotó: Pásztor András

– Minden évben egyre többen kapnak kedvet, hogy széles körben is bemutassák cukrásztudományukat – árulta el Kuti László, az egyesület elnöke, aki a nagy kavarodásban nem is tudta pontosan, mennyien neveztek.

– A sütemények nagyon finomak, ami annak is köszönhető, hogy a versenyzők megfogadták a tavalyi intelmeket, miszerint a mesterséges aromák helyett, a természetes alapanyagokat részesítsék előnyben – hangsúlyozta Bánfi Zsuzsanna, a zsűri elnöke, aki elárulta: igazi különlegességekkel is meglepték a zsűrit, például céklás süteménnyel.

 

 

 

Fotó: Pásztor, Szakony

Képaláírás:

Képaláírás:

Pásztor András

2017. március 12., 15:32 szerző: Pásztor András fotós: Pásztor András, Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...