Hírek

2017.06.18. 13:21

Szabadidős létesítményeket avattak szombaton Nagykanizsán

NAGYKANIZSA Több játszótér újult meg az elmúlt időszakban a városban, ezen kívül, többek közt, biciklis dokkolóállomásokkal is bővült az önkormányzat jóvoltából a tartalmas szabadidő eltöltését szolgáló létesítmények sora.

Szabó Zsófia

Színes, mászókával és csúszdával felszerelt váracska, rugózó paripa és homokozó is várja a legkisebbeket a Munkás utca-Hevesi utca találkozásánál lévő zöldterületen.

– A város területén összesen negyvenhat játszótér található, amelynek mintegy fele, közel húsz fel is lett újítva az elmúlt időszak során – idézte fel Dénes Sándor polgármester a szombati ceremónián. Hangsúlyozta: vannak olyan helyszínek, ahol a régi, balesetveszélyes eszközöket cserélték le biztonságosakra. Emellett pedig, a városban több helyütt, új játékelemeket helyeztek el.

– A fejlesztések tovább folytatódnak – ezt Cseresnyés Péter államtitkár jelezte az ünnepségen. Ahogy nem sokkal később, a Csónakázó-tónál, ahol a kölcsönözhető kerékpárok legújabb, nemrégiben épített dokkolóállomásait avatták közös ünnepség keretében. Egyik állomás a Hevesi utcán található, a másik pedig a Csótónál lévő látogatóközpont tőszomszédságában. Ahol a politikus úgy fogalmazott: utóbbi beruházással a tó és környékének népszerűsítése volt a cél. A mostani fejlesztés pedig nem pályázati támogatásból, hanem a város saját költségvetéséből valósulhatott meg.

Fotó: Szakony Attila

Fitos Istvántól, a közösségi bérkerékpár-rendszer üzemeltetéséért felelős VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk: a város területén-környékén jelenleg tizenkét dokkolóállomás található, százkilencvenkét férőhellyel, nyolcvan korszerű kerékpárral. A két, legutóbb épített létesítmény közel kilenc millió forintba került. A bicikli kölcsönzést pedig úgy próbálják népszerűsíteni, hogy a városban immár több helyütt érhetőek el, valamint a korábbinál immár kedvezményesebb áron vehetőek igénybe a kerékpárok.

A Csónakázó-tó és környékén megvalósuló, jövőbeni fejlesztéseket Dénes Sándor, a város első embere részletezte. Elmondta: a a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program támogatásából a tóhoz vezető utat építik meg, amely nagyjából nyolcvan millió forintba kerül majd.

– Ezen kívül játszóteret is építünk a Csótónál, továbbá olyan sétányt, ami körülöleli a tavat – összegezte.

A partnál lévő, 1982-ben állíttatott bírói torony rendbetételére viszont már nem kell anyagi fedezetet fordítani. Tavaly a stéget hozták rendbe. Míg nemrégiben  a több méter magas építményen kicserélték a nyílászárókat,. A torony sokáig korhadt, rossz állapotú faburkolata szintén új, esztétikus lett.

Hétvégén ismét a hajómodellezők vették birtokukba a pályájukként (is) szolgáló területet. Lekszikov Zsolt, a Canissa Modellező Sportegyesület elnöke elmondta: augusztus 17-28 között világbajnokságot rendeznek a Csónakázó-tónál, amelyre több, mint hatvan országból várnak versenyzőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!