Hírek

2017.06.05. 20:00

Szabadulás után sorozatbetörés Zalában

ZALAEGERSZEG Bő két hét alatt tíz vendéglátóhelyet és egy boltot keresett fel a negyvenes éveiben járó R. László.

Arany Gábor

A zalaegerszegi férfi azonban legtöbbször a kirakat vagy a bejárati ajtó üvegén keresztül érkezett zárva tartás alatt.A nemrég vádiratba foglaltak szerint a vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörösen elítélt R. László ez év január 25-én szabadult a börtönből, ám jövedelem, munkahely hiányában a pénzhez jutás egyetlen módszerének a betörést találta. Február 9-ére virradóan Zalaegerszegen a Köztársaság útján presszóba, a Stadion úton sörözőbe jutott be, de pénzt, 14 ezer forintot csak az egyik helyen talált, viszont a rongálással közel 60 ezer forint kárt okozott. Egy héttel később, 16-ára virradóan a megyeszékhelyi belvárosban élelmiszerboltba, presszóba, büfébe próbált bejutni. Az egyik helyen betörte a kirakatot, de az üveg mögötti fémlemez miatt nem jutott tovább.

A presszóból 5000 forintot tudott elhozni, a büfénél azonban tetten érte a rendőrjárőr és előállította a kapitányságra. Lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben, de ez a férfit nem akadályozta meg, hogy elutazzon Nagykanizsára. Február 22-ére virradóan és a következő éjjelen három vendéglátóhelyre tört be és hétezer forinthoz jutott, miközben 80 ezer forint kárt okozott a rongálással. Ez után visszatért Zalaegerszegre és a következő két nap éjjelén három vendéglátóhelyre ment be a bejárati ajtó üvegének betörésével, illetve az ablak befeszítésével.

Az egyik kertvárosi sörözőből a riasztó hangja elűzte, és pénz nélkül távozott, a másik, páterdombi vendéglátóhely riasztója is megszólalt, de ott addigra rátalált 169 ezer forintra, míg a landorhegyi sörözőből 80 ezer forintot lopott el. R. László ez után újra Kanizsára utazott. A rendőrök ott fogták el egy sörözőben, kora délután és a pár órával korábbi, hajnali betöréskor zsákmányolt pénz zömét is megtalálták nála.A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a férfi ellen 11 rendbeli, különbözőképpen minősülő lopás miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!