Hírek

2015.07.21. 08:20

Szabálytalan úti elszámolás a rendőr-főkapitányságon - tiszteket függesztettek fel (frissítve)

Zalaegerszeg - Információink szerint valótlan tartalmú úti elszámolások miatt függesztették fel a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának vezetőjét, Nothoff Ingrid őrnagyot és úgy tudjuk, hogy rajta kívül még egy hasonló rangú szolgálatvezetőt is a főkapitányságon.

Arany Gábor

A fejleményről beszámoló Origo hírportálnak dr. Sipos Gyula főkapitány azt a tájékoztatást adta, hogy nem sikkasztásról és nagyságrendileg sem milliós összegről van szó. Közlése szerint a Zala megyei Rendőr-főkapitányságon a belső kontroll rendszer az elmúlt időszak utazási költségtérítéseinek szabályosságát vizsgálta, eközben bukkantak  rá a szabálytalanságokra. A Nothoff Ingrid által teljesített elszámolásokban állapított meg szabálytalanságokat a vizsgálat vezetője, a kialakult helyzet tisztázásáig pedig az őrnagyot a szolgálati törvény rendelkezései alapján felfüggesztették, közölte Sipos Gyula főkapitány.

Nothoff Ingrid egykor a Nap TV-ben, illetve az MTV Kék fény műsorában dolgozott tévés, bűnügyi újságíró, és ilyen témájú könyve is jelent meg, majd 2010-ben pályát váltott. Ekkor került a rendőrség kötelékébe: először a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, majd a Belügyminisztériumban, végül ismét a BRFK-n dolgozott, innen került 2012 októberétől Zalába szóvivőnek, amikor – a tavaly májusban tragikusan fiatalon elhunyt – dr. Fülöp Valter átvette a megyei főkapitányság irányítását. Először még polgári alkalmazottként, majd hivatásos rendőrként vezette a sajtószolgálatot.

A Zalai Hírlap információi szerint a belső vizsgálat még egy őrnagyi rangú szolgálatvezetőnél talált problémát az úti elszámolással. Mindkét személy esetében százezer forintot el nem érő összegről van szó. Információnk szerint ez Nothoff Ingrid esetében 18 ezer forint volt. Az eddig megállapítottak szerint valótlan utakat számoltak el: papíron ugyan elhagyták a megyeszékhelyt, ám a valóság nem ez volt.

Úgy tudjuk, az ügyben csalás gyanúja miatt indulhat eljárás, a vizsgálatot a nyomozó ügyészség folytatja majd le.

A kommunikációs szolgálat másik munkatársát még tavaly novemberben mondták ki bűnösnek nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntettében. A 29 éves főhadnagynő 2011 májusától Ford Transit gépkocsit lízingelt 60 hónapos futamidővel. Ennek havi díját azonban nem tudta fizetni, ezért el kívánta adni a gépkocsit, azonban nem járt sikerrel. Ezek után autókereskedőnek adta át a gépkocsit, aki 2013. júniustól öt hónapon keresztül bérbe adta járművet és befolyó pénzből fizette ki a főhadnagynő a lízingdíjat. Ehhez azonban a közel 1,7 millió forint értékű gépjármű tulajdonosa, a lízingcég nem adta hozzájárulását, nem is tudott róla. A szabálytalanság közúti ellenőrzésen derült ki. Mivel a főhadnagy más tulajdonával sajátjaként rendelkezett, elkövette a sikkasztást. Az egerszegi járásbíróság tavaly novemberben megrovásban részesítette, ez januárban vált jogerőssé. Azóta a főhadnagy már – más okok miatt – nem dolgozik a rendőr-főkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!