Szakmák és tudomány Keszthelyen

2017. április 21., 20:13 szerző: Keszey Ágnes fotós: Keszey Ágnes
komment
Szalvéta origami, smink-és hajfonó verseny, géppuskakéz- gépíró verseny is szerepel a Szakmák éjszakája keszthelyi rendezvényein, a város három szakképző intézményében. Ezen az esten tartották a Tudományos Diákkonferenciát is.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum igazgatója a programot bemutató sajtótájékoztatón arról szólt, hogy az a fiatal, aki a szakképzést választja, nem zsákutcába jut, hiszen könnyen talál munkahelyet. Bangó László, a Zala megyei Kereskedelmi és Iparkamara Keszthely térségi szervezete elnöke kiemelte: a különböző szakterületeken tapasztalható munkaerőhiány kezelésének fontos eleme a szakképzés. A programban résztvevő intézmények igazgatói pedig bemutatták,, mi mindennel várják az érdeklődőket a Szakmák éjszakájára..

A Közgazdasági Szakgimnázium adott otthont a több szervezet és iskola összefogásával létrejött Tudományos Diákkonferencia keszthelyi programjának.

Pohl Ágnes és Máté Alexandra kortársaikat segítik a pénzügyek útvesztőiben – erről tartottak előadást a Tudományos Diákkonferencián

–  Hiánypótló ez a rendezvény. Egyfajta katalizátorként működünk: azokat a diákokat keressük meg, akik valamilyen versenyre, pályázatra adtak be munkákat. s megkérjük őket, hogy mutassák be nagyobb közönség előtt. Gyakorolják az előadást, prezentációt- mondta el Dúcz Mihály szervező pedagógus. A tervek között szerepel, hogy a megye több elhangzott előadások ősszel egy kiadványban is megjelenthetnek.

A házigazda intézmény diákjai: Pohl Ágnes és Máté Alexandra a Tanulópénz tanösvény című programot mutatták be. Felmérték a fiatalok pénzügyi ismereteit, majd egy pályázat segítségével több pénzintézet munkájába betekinthettek. Ezek alapján kidolgozták a pénzügyi tudatosságról szóló programjukat, s egy pénzügyi kisokost is elkészítettek. Fiataloknak adnak hasznos tanácsokat a pénzvilágban való eligazodáshoz. Például arról,  hogyan lehet bankszámlát nyitni, hogyan használják a bankkártyát és az elektronikus bankot, valamint a hitelekről szóló információk mellett azt is fontosnak tartják, hogy felhívják a a figyelmet a megtakarítások fontosságára.

Keszey Ágnes

2017. április 21., 20:13 szerző: Keszey Ágnes fotós: Keszey Ágnes

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...