Hírek

2016.09.23. 12:14

Szalai Kata viselheti a koronát

A lányok először utcai ruhában, majd bikiniben, végül estélyiben vonultak fel.

Benedek Bálint

Bájos arc, sportos megjelenés és határozott kisugárzás. A Zala Szépe tíz döntős hölgyének egyebek közt e kritériumoknak kellett megfelelniük, hogy a Hevesi Sándor Színházban tartott retró show-ban színpadra léphessenek.

A vasárnap esti döntőig hosszú út vezetett. A keszthelyi Festetics-kastély velencei tükörtermében tartott előválogatón már királynőknek járó pompa fogadta a nevezőket, majd a kiválasztottak bő egy hónapot készülhettek a végső megmérettetésig.Ekkor tíz lány, Aczél Zsuzsanna (Zalakoppány), Andróczi Vivien (Becsehely), Balatoni Viktória (Nagykanizsa), Balogh Viktória (Zalaegerszeg), Horváth Vivien (Kerkateskánd), Kánnár Luca (Pölöskefő), Kiss Alexandra (Surd), Szalai Kata (Nagykanizsa), Szekeres Anett (Nagykanizsa) és Vörös Liliána Barbara (Bánokszentgyörgy) indult el a korona felé vezető úton.

Az utolsó felvonás előtt már órákkal nagy volt a nyüzsgés az öltözőkben. A lányok az előző napok vidám, de fárasztó próbáiról beszélgettek, s már akadtak olyanok is, akik az esti sminkjüket készítették a tükör előtt. Ebben nagy segítségükre volt Arany Médea megyeszékhelyi sminkes. A szakember azon dolgozott, hogy a hölgyek megőrizzék természetességüket, de mégis jól mutassanak a színpadon. - A bőr-, a haj- és a szemszínhez passzoló sminkkel készülünk, nem szeretnék határozott színeket használni, hogy minden ruhához jól mutasson - fogalmazott a sminkes.

- Éppen ezért a natúr vonalon maradunk, barna, bézs, arany és pezsgő árnyalatokkal. Kicsit kontúrozzuk a szemeket, s vannak olyan lányok, akiknél az ajkak kerülnek a középpontba. Az egyik döntős, a zalakoppányi Aczél Zsuzsanna a hétköznapokban is szereti magát sminkelni, ám a profi segítség lenyűgözte. Hozzátette: izgatottan várja, hogy a világot jelentő deszkákra léphessen, bár négy órával a döntő előtt még nem volt lámpaláza. A többiek is viszonylag nyugodtnak tűntek, különösen a pölöskefői Kánnár Luca nem „görcsölt rá” a fellépésre. Ez annak fényében érthető is, hogy a 16 éves lány egy győri táncművészeti szakközépiskola tanulója, így a mozgás, a rivaldafény élete fontos része.

- Én viszont, ahogy telnek az órák, egyre izgatottabb leszek - jegyezte meg a 22 éves nagykanizsai Szalai Kata. - A sminkem jó, a ruháimmal elégedett vagyok, és a táncot megtanultam, egyszóval nem lehet probléma, de mégis érezhető bennem a feszültség. Aztán felgyorsultak az események, elkezdődött a fergeteges retró show. A lányok saját utcai ruhájukban egy rock and roll dallal robbantak be a színpadra az egyik műsorvezető, Hertelendy Attila színművész kíséretében. A szépségek hatásos belépőjét követően Virrasztó Zsolt, a Zalai Hírlap lapigazgató főszerkesztője köszöntötte a közönséget. Mint fogalmazott, sokan sokféleképpen próbálnak válaszolni arra a kérdésre: mi is az igazi szépség titka.

- A szemek csillogása? A mosoly? A boldogság? A belső kisugárzás? Vagy a test harmóniája? Coco Chanel, a divattörténet egyik legkülönlegesebb alakja szerint „a szépség abban a pillanatban kezdődik, amikor egy nő elhatározza, hogy önmaga lesz” - tette hozzá. - Ezen az estén olyan lányok lépnek a színpadra, akik vállalták önmagukat, és azt, hogy megmérettetik magukat. Büszkék lehetünk, hogy az országban a Zala Szépe a legrégebbi megyei szépségverseny. Ráadásul az esemény különlegességét az is adja, hogy több év kihagyás után a verseny visszatért az eredeti helyszínére, a Hevesi Sándor Színházba. Virrasztó Zsolt hozzátette: Zala nem csupán a természeti kincsei, épített környezete miatt vonzó megye, hanem azért is, mert vonzó lányok lakják.

Arról, hogy végül melyikük fejére kerülhetett a korona, Salamonné Kuzma Renáta, a Gála Társastáncklub Egyesület táncpedagógus mestere, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a Zala Megyei Kormányhivatal vezetője, Rétiné Varga Éva, a Bak és Vidéke Takarékszövetkezet elnöke, Kovács Adrienn, a Zala Szépe 2015 győztese, Vigh László országgyűlési képviselő, Istiván Tamás, a nagykanizsai Istiván Autó Kft. tulajdonosa, Virrasztó Zsolt lapigazgató főszerkesztő és Horváth Attila, a Zalai Hírlap szerkesztőségi vezetője, digitális főszerkesztője döntött.

A magyar és külföldi rock and roll slágerekre mozgó lányok először utcai ruhában, majd bikiniben, végül a nőiességüket a legjobban hangsúlyozó estélyiben vonultak fel. Az ítészek minden bevonulás után pontozták a lányokat, miközben a publikumot vendégfellépők is szórakoztatták. A közönség elé lépett kiváló műsorával a Gála Társastáncklub Egyesület, valamint a retró hangulatot fokozta a hazai rock and roll jeles képviselője, Marót Viki és zenekara. Közben a háttérben a lányok között már tapintani lehetett a feszültséget. Nem lehetett szóra bírni őket, többen már a pontokat számolgatták, míg néhányan teljesen átadták magukat az este hangulatának. A királynői korona végül a 22 éves nagykanizsai Szalai Kata fejére került, első udvarhölgyének a 16 éves pölöskefői Kánnár Lucát, míg a második udvarhölgyének a nagykanizsai 22 éves Balatoni Viktóriát választották.

A Zalai Hírlap olvasói szeptember 10-e óta voksolhattak a zaol.hu internetes oldalon a döntő résztvevőire, a szavazás a döntő kezdetekor zárult le. Összesen 5643 szavazat érkezett, ebből a legtöbb, 1108 voksot a 22 éves becsehelyi Andróczi Vivien érdemelte ki. - Az utcai ruhás felvonulás után, amikor megláttam azt a sok tíz pontot, úgy voltam vele, hogy még nem bízhatom el magam, hoznom kell a formámat - mondta a koronázást követően az egyetemista Szalai Kata. - Azt mondják, hogy tudok élni a színpadon, ez most nagyon látszódott. A fürdőruhás pontok láttán azonban kicsit megijedtem, de sikerült megőrizni a nyugalmamat, és arra koncentrálni, hogy önmagamat adjam.

Talán ezzel sikerült győznöm. Óriási erőt adott, hogy éreztem a szüleim, a testvérem, a párom és a barátaim felém áradó szeretetét.Képaláírás: A királynői korona Szalai Kata fejére került (középen), a második Kánnár Luca (balra), a harmadik pedig Balatoni Viktória lett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!