Hírek

2015.10.27. 16:37

Száz milliónál többet csalt ki - vádat emelt az egerszegi járási ügyészség

Zalaegerszeg – Nem létező, milliárdos üzlet, busás haszonnal kecsegtető befektetés és hasonló ígéretek segítségével száztízmillió forintnál is többet csalt ki az a nő, aki ellen nemrég emelt vádat az ügyészség.

Arany Gábor

A csalásokért kiszabott ötéves börtönbüntetését töltő most 45 éves zalaegerszegi P. Petra 2010-11-ben többeket bírt rá arra, hogy kölcsönöket vegyenek fel és fedezetként a saját ingatlanukat ajánlják fel. A pénzt azonban nem kapták meg, mert a nő azt ígérte, hogy befekteti – általában orosz-ukrán területen – és rendkívül gyors megtérülés után ebből fizeti vissza a kölcsönt komoly nyereséggel. Erre azonban esélye sem volt, hiszen az idő tájt már büntetőeljárás folyt ellene, egyebek mellett amiatt, hogy hamis papírokkal a nevére íratta a volt egerszegi Euronics áruházat.

Néhány az esetekből. P. Petra 2010 augusztusában egy gyenesdiási házaspárral került kapcsolatba és előttük olyan befektetési lehetőséget vázolt fel, aminek hatására belegyeztek, hogy házuk kölcsön fedezete legyen. Ám amire két évvel később az „üzlet végére” jutottak, már 15 millió forintos végrehajtás indult ellenük. Előfordult olyan eset is 2010 decemberében, hogy P. Petra lajosmizsei ingatlanvásárlást „finanszírozott”. Az eladót ehhez rávette, hogy engedje az egykori diszkóépületre hitel felvenni, ily módon 57 millió forinthoz jutott. Ebből P. Petra 26 milliót fizetett ki kár megtérítésére az akkor már ellene csalások miatt folyó büntetőeljárásban. Az eladó céget végül 50 millió forint kár érte. Az idő tájt másik diszkós üzletét Vonyarcvashegyen hozta tető alá. Egy ismerősének azt állította, hogy meg akarja venni a Magyar Tenger diszkót, és üzemeltetésre felajánlotta neki, majd rögvest kétmillió forintot kért tőle kölcsön. A pénzt nem adta meg. Két hónappal később már Várpalotán bukkant fel. Az újabb áldozata öregek otthonát akart építeni és P. Petra azt ígérte neki, pénzzel beszáll a beruházásba, de ehhez kölcsönt kell felvennie. Ehhez a várpalotai férfi biztosította az ingatlanfedezeteket. Emellett egy éven át, 2012 júliusáig (akkor ítélték el 5 év börtönre csalásért P. Petrát)  heti rendszerességgel küldött pénzt is a nőnek a tervezett közös vállalkozás kiadásaira tekintettel. Összesen 21 millió forintja bánta, hogy sorsa összehozta P. Petrával.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba érdeklődésünkre közölte, hogy a történtek alapján P. Petra ellen nyolc rendbeli különbözőképpen minősülő csalás miatt emelt vádat az egerszegi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!