Hírek

2017.02.17. 18:35

Szellemóriások műveiből olvastak

Nagykanizsa - A Thúry Vitézlő Oskola tagjai is csatlakoztak ahhoz a 25 órás szépirodalmi ünnephez, melynek keretében Wass Albert és más magyar írók műveiből olvastak fel az érdeklődőknek.

Pásztor András

Vörös András, az egyesület vezetője elmondta: Wass Albert halálának évfordulójáról országszerte sok helyen hasonlóképpen emlékeznek meg, ám a nagykanizsai barantásoknak mást is jelent a 25 órás szépirodalmi maraton.

A 25 órás szépirodalmi felolvasást Vörös András, az egyesület elnöke kezdte, természetesen Wass Albert egyik művéből Fotó: Gergely Szilárd

- Ahhoz, hogy igazi közösséggé kovácsolódjunk, sok időt kell együtt tölteni, ami alatt megismerhetjük egymást - fogalmazott Vörös András és hozzátette: a 25 órás felolvasás jó alkalmat teremt ez utóbbira is. - Persze az sem utolsó szempont, hogy ilyenkor a magyar irodalom számos gyöngyszeméből kapunk ízelítőt, olyan versek, prózai részletek hangzanak el, amelyek lelkileg feltöltenek minket.

A 25 órás maratoni felolvasáson Wass Albert művei mellett szinte az egész magyar irodalom megelevenedett, sőt elhangoztak szemelvények a végvári vitézek életéről, valamint több dokumentumfilmet is levetítettek a baranta barlangban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!