Hírek

2016.05.25. 14:19

Személyi változások a megyei kórházban

Zalaegerszeg - Májusban több személyi változás is életbe lépett a Zala Megyei Kórházban. Többek között két új orvosigazgató-helyettes és új ápolási igazgató segíti a vezetés munkáját.

Magyar Hajnalka

A kórház menedzsmentje arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az elmúlt hónapok tapasztalatai nyomán a működés hatékonyságának növelése érdekében szükség mutatkozott a struktúra átalakítására. Az ezt célzó tervet az Állami Egészségügyi Ellátó Központ elfogadta.

Ennek nyomán a minőségirányítási igazgatói poszt megszűnt, a feladat dr. Kecskés Gábor orvosigazgató hatáskörébe került, akinek munkáját két helyettes segíti. A tudományos és oktatási orvosigazgató-helyettesi posztot dr. med. Habil Gasztonyi Beáta Ph.D tölti be, míg a minőségügyi orvosigazgató-helyettesi feladatokra dr. Tihanyi Mariannt kérték fel.

dr. Gasztonyi Beáta

Az ápolási igazgatói posztot az eddigi megbízott, Bognárné Laposa Ilona látja el, aki ugyancsak két helyettes segítségével végzi majd munkáját. E két poszt egyelőre még betöltetlen.

Ugyancsak friss hír, hogy önálló lett, levált a Kardiológiai Osztályról a pózvai rehabilitáció. A különböző telephelyek mellett a szétválást indokolta az eltérő feladatkör és finanszírozása is. A Kardiológiai Rehabilitációs Osztály vezetője dr. Nagy Klára lett.

dr. Tihanyi Mariann Katona Tibor

Személyi változás történt az Általános és Érsebészeti Osztályon is. A bíráló bizottság - a szakmai kollégium és a Magyar Orvosi Kamara javaslatára - dr. Csordás Józsefet bízta meg az osztályvezető főorvosi feladatok ellátásával.

Az újonnan kinevezett orvosszakmai vezetők –   dr. Gasztonyi Beáta, dr. Tihanyi Mariann, dr. Nagy Klára, dr. Csordás József és Bognárné Laposa Ilona – dr. Halász Gabriella főigazgató (jobbról a második) társaságában Fotó: Partics Andrea

Mindezen túl új szervezeti egységként megalakult a Koordinációs és Pályázati Iroda (vezetője Herczegné Kovács Szilvia), két szakterület egyesítésével létrejött a Kórházhigiénés és Textilellátó Osztály (vezetője Kalamár-Birinyi Edit), s a főmérnökség szervezete is átalakult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!