Szendvicsnapot szervezett a Kölcsey-gimnázium 10. K osztálya

2017. február 16., 18:37 szerző: Fincza Zsuzsa
komment
Zalaegerszeg - A Kölcsey-gimnázium 10. K osztályának tanulói csütörtökön egy-két szendviccsel többet vittek tízóraira - a plusz elemózsiát hajléktalanoknak adták. Az ötlet az "ofőtől" származik.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

- Egy tévéműsorban láttam, hogy fiatalok munka után szendvicseket gyártottak, aztán felültek a bringájukra és elvitték a hajléktalanoknak - mesélte Egyedné Tulok Renáta osztályfőnök. - Elmondtam a történetet a diákjaimnak, akik azonnal pattantak: szervezzünk szendvicsnapot, amikor a tízóraijuk felét nélkülözőknek adhatják. Németh Gergő pedig egyből hozzátette, hogy akkor már gyűjtsünk tartós élelmiszert is.

A legaktívabb diákok, Gampel Domonkos, Tóth Sára, Beck Dóra, Jákli Csenge, Takács Soma, Bajsz Kitti és Laki Gábor elmondták, hogy a szüleik messzemenően támogatták a kezdeményezésüket. Szeretnék, ha példájukat az egész iskola követné, s többször szerveznének hasonló szendvicsnapokat.

A 10. K osztály a szendvicseiket rejtő szatyrokkal. Követőkre várva Fotó: Fincza Zsuzsa

A 33 diák gyűjtötte tartós és friss élelmiszert Donáczy Dezső, a megyei polgárőr szövetség helyi koordinátora és dr. Baracskai Józsefné, a megyei Vöröskereszt elnöke, a diákokat pedig az osztályfőnök és Váczi Ágnes szülő vitte a hajléktalanszállóhoz.

- A egyesületünknél közösségi munkát végző tanulókkal gyakran útba ejtettük a szállót, innét az ismeretség - magyarázta az együttműködést Donáczy Dezső.

- Öröm, hogy nem csak karácsonyra korlátozódik a segítő szándék: a szegények egész évben szegények - jegyezte meg Baracskai Józsefné.

Fincza Zsuzsa

2017. február 16., 18:37 szerző: Fincza Zsuzsa

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...