Hírek

2016.08.21. 18:25

Szent István ünnepe

Ragyogó időben került sor az idei ünnepségre Szentgróton. Az új kenyér megszentelése már a szombat délelőtti misén megtörtént.

Szalay Csaba

A nagy tömeget megmozgató rendezvény késő délután a Templom téren a Városi Fúvószenekar fogadózenéjével és a Himnusszal kezdődött.

Zsohár Veronika szavalata után Baracskai József polgármester bevezetőjében Szent Istvánnak fiához, Imre herceghez intézett intelmeit olvasta fel. Ezután részletesebben elemezve megállapította, hogy ezek az intelmek a mai államiságnak is alapjai, ma is érvényesek. - István nem akart senkit asszimilálni! Soknemzetiségű országában mindenkit meg akart hagyni saját nyelvében, a maga szokásában – mondta.

Az ünnepi beszéd után Vajda László, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke következett, aki köszönetet mondott azért, hogy 18 év után együtt ünnepelhet a városi és nemzetiségi önkormányzat.

Kanizsa Csillagai a színpadon

- Bízom abban, hogy városunkban, országunkban a különböző nemzetiségek együtt tudnak alkotni. Minden nemzetiségnek megvan a maga kultúrája, mi büszkék vagyunk a cigány kultúránkra - mondta Vajda László.

A  beszédek végén Baracskai József és Vajda László együtt szegte meg az új kenyeret. Az idei ünnepen a város érdekében végzett munkájáért a Városi Fúvószenekari Egyesületnek ítélt Batthyány Emlékplakett kitüntetést az alapító-vezető, Gangl Attia vehette át a polgármestertől.

Az ünnepség után kezdődött kultúrműsorban a Szentgrót Táncegyüttes mellett cigány művészeti csoportok léptek fel nagy sikerrel. Rupa Ilona nótaénekes mellett Szabó Vivien táncolt, szerepelt a Kanizsa Csillagai, a Kopár Band és a komlói Fekete Láng Táncegyüttes.

Közben kiosztották a „Virágos Zalaszentgrótért" verseny díjait is. A nap tűzijátékkal és a Zala zenekar rendezvényzáró műsorával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!