Hírek

2017.06.07. 12:55

Szép és modern lesz - Tavasszal indul az új karosi kilátó kivitelezése

ZALAKAROS - Mint azt korábban megírtuk: a fürdőváros kilátója az évek alatt annyira tönkrement, hogy életveszélyessé vált, ezért újat kell építeni helyette. Ez várhatóan jövő tavasszal realizálódik.

Horváth B. Attila

A beruházást a Zalaerdő Zrt. végzi, a munkálatokról Rosta Gyula vezérigazgató adott tájékoztatást.

– A zalakarosiként emlegetett, de valójában Zalamerenyén található kilátó már anno is a Zalaerdő közreműködésével épült – bocsátotta előre Rosta Gyula.

– A működtetést 10 évre a zalakarosi önkormányzat kapta, ez éppen most telt le. A kilátó léte mindannyiunknak fontos, hiszen rengeteg turista fordult meg itt, a régi objektum igen népszerű volt. Továbbá innét indul a Csiga-túra tanösvényünk, amely kategóriájában 2015-ben kiérdemelte az év ökoturisztikai létesítménye címet. Ezért is stratégiai jelentőségű a helyreállítása.

Fotó: Látványterv

A vezérigazgató elmondta: ezt saját forrásból végzik el, a szükséges engedélyeztetések után várhatóan 2018 tavaszán. Az új kilátó ragasztott fenyőfából készül,  remélhetőleg tartósabb esz, mint a korábbi volt. Az objektum prototípusa, a Bati-kereszti kilátó Szekszárd mellett áll. Ehhez hasonlóan a zalakarosi építmény 20 méter magas, padlószintje pedig 15 méternyi magasságban lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!