Hírek

2016.07.20. 12:57

Szeptemberig épül az új járda - A belvárosi rehabilitáció folytatásaként valósul meg

Zalaegerszeg – Szerdán megkezdődött a Tüttőssy utca-Petőfi utca Kossuth utcáig terjedő szakaszának járdaépítése.

Hajdu Péter

A mintegy 35 millió forint értékű beruházás előreláthatólag másfél hónapig veszi igénybe az arra járók türelmét. A nap folyamán megindult a Petőfi utca Kossuth utcai sarkán a járda bontása, a munka közműkiváltással kezdődött. A beruházás hátteréről Dékány Endrével, a városközpont e részének önkormányzati képviselőjével beszéltünk.

– A régi Csipkeház belső passzázsa néhány évvel ezelőtt a belvárosi rehabilitációs programon belül megújult, de csak az épület alatti területeken, a külső, tehát a Tüttőssy utcai járdaszakasz nem volt a beruházás tárgya. Utána következett, ugyancsak a belvárosi rehabilitáción belül a Dísz tér átépítése. De már akkor terveztük, hogy a Tüttőssy utcát is rendbehozzuk. Az anyagi forrásokból azonban akkor csak arra futotta, hogy az utca keleti oldalán levő járdát és mellette a parkolót felújítsuk. Azóta szorgalmaztam magam is az utca másik oldalának a rendbetételét. Ezzel a beruházással válik teljessé a belváros ezen részének a rehabilitációja – mondta Dékány Endre.

A kivitelezők szerdán a Petőfi utca sarkán közműkiváltással kezdtek, az előtérben Kovács Bertalan aszfaltvágó géppel dolgozik. Fotó: Katona Tibor

Hozzátette, a Tüttőssy és Petőfi utca által közrefogott régi csipkeházi tömb Petőfi utcai oldalán is felújításra szorul a járda, a Kossuth utca sarkáig, s végig a városképpel harmonizáló térburkolat lesz letéve.

– A Petőfi utca ezen szakaszán szintugrások vannak a járdában, mert az üzletekhez annak idején kocsibehajtók készültek.    A lakók többször jelezték, hogy balesetek is történtek miatta. Már két éve készült az önkormányzat erre a beruházásra, de csak az idei év költségvetésében sikerült megteremteni a fedezetét. Ezeket a munkákat, a járdák átalakítását az önkormányzat saját erőből valósítja meg, 35 millió forintból – adott tájékoztatást Dékány Endre.

A járdaszakaszok és az útszegély újjáépítésével együtt egyértelműbbé teszik, hogy a Tüttőssy utca nyugati oldalán és a Petőfi utcai szakaszon is tilos a parkolás. A jelenlegi átépítéstől egységesebb lesz az út széle, és csak az üzletek árufeltöltését végzők állhatnak majd meg járművekkel ezeken a területen, de csak a járdával párhuzamosan. A Petőfi utcai járdánál is csak az áruforgalom érdekében szabad megállni, jelzik majd a kocsibeállások helyét, és szélesebb lesz a járda, új szegéllyel. A Tüttőssy utcában átépül a közvilágítási hálózat is, valamint fék, cserjék és örökzöldek ültetésére is sor kerül. A kivitelezés befejezése szeptember első hetére várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!