Hírek

2017.02.14. 16:56

Szerelem, házasság pénzügyi tudatosság

Keszthely – Tudatossággal és takarékossággal a párok tudnak tenni terveik megvalósításáért - erről szólt Demeter Klaudia közgazdász keddi előadása a Balaton színházban, a Házasság hete nyitórendezvényén.

Keszey Ágnes

Szerelem és anyagiak? - elgondolkodtató címmel tartott előadást a pénzügyi tanácsadó, hiszen e két fogalmat legtöbbünk első hallásra biztosan nem kapcsolja össze. Ám  ha egy pár közös életet kezd, a közös pénzügyi tervezést is el kell kezdenie.

–Magyarországon alacsony a pénzügyi kultúra, ezért legtöbbünknek nincsenek hosszú távú terveink. Mindenki közép-illetve rövid távú tervekben gondolkozik. Viszont a tudatos jövő megalapozása fontos lenne - emelte ki Demeter Klaudia. Úgy tapasztalja, a  legtöbb ember nem igazán tervezi meg gyermeke jövőjét és saját nyugdíjas éveit.

Tanácsokkal is segített Demeter Klaudia Fotó: A szerző

– Azzal sokan nincsenek tisztában, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer nem biztosítja majd azt az életszínvonalat, mint amiben jelenleg élünk – hangsúlyozta, s jellemző problémákat is felvetett.

– Sokszor az emberek áru-, személyi -és ingatlanhitelhez folyamodnak, adósságokba verik magukat. 50-55 éves korukig ki vannak téve az anyagi függőségnek.

„Családi pénzügyek okosan" – ez volt előadása alcíme, s ehhez híven, az anyagi nehézségek elkerüléséhez tanácsokat is adott.

– Onnantól kezdve, hogy legelső fizetésüket megkapják az összeköltöző párok, 5-10- százalékot tegyenek félre és csak hosszútávú céljaikra fordítsák. Egy átlagos életpályamodellhez képest sokkal egyszerűbben fogják a nagyobb akadályokat átvészelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!