Hírek

2016.12.18. 14:53

Szeretetdobozokból épült a vár

Nagykanizsa - Látványos adventi flashmob szemtanúi lehetnek az Erzsébet téren járók, ugyanis szorgos kezek felépítik Kanizsa szimbolikus várát – de nem akármiből, hanem sok-sok szeretetdobozból.

Horváth B. Attila

Hogy mi ez az újfajta „építőanyag”? Olyan valami, amiből közösség épül. Emlékezetes: Cseresnyés Péter államtitkár az általa meghirdetett, „Egy doboznyi szeretet” című karitatív kezdeményezés kapcsán jótékonykodásra buzdította a segíteni vágyókat.

Játékokkal, könyvekkel, gyermekeknek örömet okozó dolgokkal megtöltött cipősdobozokat vártak az akcióban.

– Volt előzménye ennek, Hella Ferenc református lelkész már több éve végez hasonló gyűjtést, ehhez csatlakozott most a város, mert azt szerettem volna, hogy minél több gyereknek jusson ajándék – bocsátotta előre Cseresnyés Péter.

– Nagy öröm számomra, hogy egész Kanizsa megmozdult; a végeredmény minden álmunkat felülmúlta, közel 4 ezer szeretetdoboz gyűlt össze 4 hét alatt. A csomagokat a település, illetve a térség szegény sorsú gyermekei közt osztjuk szét és ha marad, küldünk  Erdélybe és Kárpátaljára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!