Hírek

2016.12.30. 17:22

Szilveszterre megteltek a hotelek

A véletlen műve, ha valaki talál még szállást szilveszterre a zalai hotelekben. Több helyütt hetekkel, hónapokkal ezelőtt minden férőhely elkelt.

Korosa Titanilla

Idén is népszerűek voltak wellness-szolgáltatások széles palettáját kínáló szállodák, a nagyobbrészt magyar vendégek körében.

Családok, baráti társaságok tucatjai döntöttek úgy, hogy az évet fürdéssel, testkezelésekkel, bulival zárják le. A hotelek bőséges programkavalkádja csábító volt.

A zalakarosi Aphrodite-Hotel Venusban már októberben lefoglaltak minden szobát a december végi napokra.

– Idén előre gondolkodtak az emberek – mondta dr. Virágné dr. Németh Eszter értékesítési vezető. Ahogy azt is: sokan nem csak három napra érkeztek. Szép számmal vannak olyan vendégek, akik karácsonytól január elsejéig pihennek a hotelben.

– Az óévbúcsúztató rendezvényen kétszázan vesznek majd részt – folytatta. – Ezúttal a '20-as évek Amerikáját megidéző gatsby-partyt szervezünk, jazz és swing zenével. Emellett DJ szórakoztatja mai slágerekkel a vendégeket, ám jazz énekes és humorista előadó műsora is hozzájárul a jó hangulathoz.

Nagy Bandó András humorista, író az egyik zalakarosi szállodában búcsúztatja az óesztendőt, családjával közösen
Fotó: Szakony Attila

Nagy Bandó András a családjával együtt már karácsony óta a zalakarosi hotelben vendégeskedik.

– Nekem a munka is a szórakozásról szól, ennek ellenére elég mozgalmas év van mögöttem, lenne mit kipihennem – árulta el a humorista, író. – Örülök annak, hogy öt és fél éves kislányom, Gvendolin, valamint párom, Rita is velem van. Így végre jut idő nagy sétákra, társasjátékra.

Élénk élet zajlik a MenDan Hotelben is. Czimondor Nándor igazgató elmondta: egy hónappal ezelőtt elkeltek a szállodai szobák az év utolsó napjaira.

– Idén mintegy négyszázan búcsúztatják nálunk az óesztendőt – jelezte –, gyermekek, fiatalok, felnőttek, idősek egyaránt. Minden korosztálynak különleges programokkal kedveskedünk. A legifjabbak körében népszerűek a játékos foglalkozások, a felnőttek pedig főleg a szauna-szeánszokat kedvelik: a csokis gőzfürdőtől a sörhabos mámorig.

Czimondor Nándor arról is beszélt: a vendégeket ismert előadóművészek is szórakoztatják. Emellett gasztronómai ínyencségekkel, köztük burgundi szarvassülttel, kedveskednek szilveszter éjszaka az ünneplőknek.

Dr. Vizerné dr. Bán Andrea és dr. Vizer Miklós számára szinte már tradíció, hogy abban a zalakarosi hotelben köszöntik az újévet, ahol otthon érzik magukat. A pécsi házaspárt gyermekük, Donát is elkísérte, ám a nyolcéves, örökmozgó kisfiúval nehéz tartaniuk a tempót a szülőknek
Fotó: Szakony Attila

Közülük sokan nem is töltenék másutt az év utolsó időszakát, mint a fürdővárosban. A pécsi dr. Vizer Miklós és dr. Vizerné Bán Andrea is a törzsvendégek közé tartozik.

– Évente többször pihenünk a szállodában, nyolcéves kisfiúnkkal, Donáttal közösen – mesélte a házaspár. – Olyan, mintha hazajönnénk. A pihenést ezúttal is összekötjük a szórakozással. A nappalok a közös, családi programokról szólnak, az éjszakák a bulikról – nevettek. Elárulták azt is: barátaik is csatlakoznak hozzájuk, így minden bizonnyal az idei óévbúcsúztató is felejthetetlen lesz.

A beltéri medencék sem üresek Zalakaroson. Egy jó fürdőzés a vendégek szerint hozzájárul a testi-lelki feltöltődéshez
Fotó: Szakony Attila

Közel ötszázan szilvesztereznek Hévízen, a NaturMed Hotel Carbona szállodában, így teltházas lesz a szálláshely az ünnepre. Az évbúcsúztatóra a vendégek zöme csütörtökön érkezett, s átlagosan három éjszakát töltenek a hotelben. Pápai Zsuzsa, a hotel vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta: többségében – nyolcan százalékban – magyar vendégek töltik náluk az óév utolsó és az újév első napjait. Az itt ünneplők főként középkorúak, s nagyon sok a visszajáró törzsvendég.

Lentiben telt házzal köszöntik az új évet a Thermal Hotel Balance-ban. A számos látogatót vonzó őszi szezonhoz hasonlóan az év utolsó napjait is mintegy 200-an töltik a szállodában.

– Több programmal is készültünk szállóvendégeinknek szilveszterre – mondta Kutfej Attila, a Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője. – Az óév búcsúztatása már pénteken elkezdődött nálunk. A kisebbeket gyermekprogramok, játszóház és mesefilm vetítés várta, a felnőttek pedig zenés esten szórakozhattak, ahol brazil tánc show-val leptük meg őket. A mai szilveszteri programban musical, további tánc előadás, koktélshow és éjfélkor tűzijáték szerepel vendégeink számára, mindez ünnepi büfévacsorával társul.

Képen balról Szirtes Ágnes recepciós, jobbról Szabó Péter és Szabó Péterné Balatonfűzfőről. Fotó: Kósa Róbert

Kutfej Attila hozzátette: a szilvesztert követően január első felére is vannak már telt házas időszakok, ami köszönhető annak is, hogy új szállodaként több magyar, illetve osztrák, cseh és szlovén utazási irodával és utazásszervezővel is együttműködnek. E kapcsolatoknak hála jövő évre már több csoportos foglalást is rögzítettek. Emellett az új év első hónapjaira meghirdetett akciós csomagajánlatok is népszerűek, többen már decemberben lefoglalták januári vagy februári pihenésük időpontjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!