Hírek

2017.07.21. 14:35

Szlalompálya a 74-es út bocskai szakasza - Nem is az úttal, hanem a szennyvízzel van gond

BOCSKA - Lapunk egyik olvasója hívta fel figyelmünket a 74-es út Bocska és Zalaszentbalázs közti szakaszára, ahol állítása szerint az autósok már több mint két hónapja kénytelenek kerülgetni a több helyen felmart aszfaltcsíkot.

Pásztor András

Nos, Bocska és Zalaszentbalázs között egy ideje valóban lassabb a közlekedés. A 74-es úton – ami mindkét településen áthalad – korábban több helyen is felbontották az aszfaltot, ám az út helyreállítása még nem történt meg, ezért a pár centiméteres szintkülönbség miatt az autósok többsége inkább szlalomozik a két falu belterületén. Az út minősége egyedül a kamionosokat nem zavarja, gyakran 50-70 kilométer/per órás tempóval száguldanak át a településeken.

 

A kamionosok nem, a személyautósok viszont folyamatosan  kerülgetik a lemart aszfaltos részeket Fotó: Szakony Attila

Lapunk a héten utánnanézett, a közút kezelője miért nem hozza rendbe immár hónapok óta az érintett szakaszt. Mint az kiderült: nem is a közutasokon múlik a helyreállítás, miután nem útfelújításról, hanem a néhány évvel korábbi szennyvízberuházás garanciális munkálatairól van szó.

– Bocska és Zalaszentbalázs közt nem azért kellett felbontani az utat, mert az rossz minőségű volt, sokkal inkább azért, mert a szennyvízhálózat üzemeltetője, a Délzalai Vízmű Zrt. hibákat észlelt a vezetékhálózaton – magyarázta Horváth Tamás, a Nagykanizsai Regionális Szennyvíztársulás munkatársa, aki hozzátette: a kivitelezés ezen a szakaszon ugyan már 2013-ban befejeződött, de a szerződés értelmében a kivitelező cég 5 év garanciát vállalt a munkára.

Szóval a Vízmű, a garancia lejárata előtt kamerával vizsgálta át a teljes vezetékrendszert, majd ahol hibát észlelt, ott kérte a kötelező helyreállítást. A szennyvízcsövek cseréje májusban sort is kerítettek, ám addig nem lehetett ismét leaszfaltozni az útszakaszt, amíg a Vízmű nem ellenőrizte le a helyreállítást. A közlekedést ugyanakkor biztosítani kellett ezen időszak alatt is, így betemették a munkagödröket, s – amennyire ez lehetséges volt – járhatóvá tették az útszakaszt.

– A kellemetlenségért elnézést kérünk a lakóktól, de információink szerint a hónap végéig befejeződik az útszakasz végleges aszfaltozása – mondta Horváth Tamás, aki hozzátette: előfordulhat, hogy a jövőben is lesznek hasonló javítások, hiszen a garancia 2018-ban jár le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!