Hírek

2015.09.25. 14:48

Szlovénia irányába is - Ha szükséges, Vas megyében is épül fizikai határzár

Nagykanizsa - Híradásunk nyomán több olvasónk jelezte, hogy Szlovénia zalai határszakaszán is épül a fizikai határzár, azaz drótakadály és kerítés.

Horváth-Balogh Attila

Mivel az olvasók részéről igény merült fel részletesebb információk iránt, Vigh László országgyűlési képviselőtől kértünk további tájékoztatást.

- Valószínűsíthető, hogy amint elkészül a magyar-horvát szakaszon a kerítés, a menekültek más irányból, adott esetben Szlovénia felől próbálnak majd bejutni az országba - hallottuk az országgyűlési képviselőtől. - Orbán Viktor miniszterelnök nem hagyott kétséget afelől, hogy a kerítést addig építjük, ameddig azt szükséges a határaink védelme miatt. Én tehát úgy gondolom, ha kell, megyünk tovább a teljes szlovén-magyar, sőt, a magyar-osztrák szakaszon, akár Vas megyében is folytatjuk a kerítés építését. Természetesen, lesz több lehetőség is a határátlépésre, hiszen ahol eddig be lehetett jönni legálisan, ott eztán is be lehet, de a zöldhatárt lezárjuk az illegális határátlépők előtt.


Vigh László parlamenti képviselő katonákkal egyeztet a csütörtök délutáni helyszíni szemlén, Letenyénél Fotó: Szakony Attila

Közben folytatódott a menekültáradat: Zákányból legalább 3000, a zöldhatáron illegálisan belépő menekültet továbbítottak vonatokkal Hegyeshalom felé, így a múlt péntek este óta érkezett migránsok száma itt elérte a 27 ezer főt. Jankó Szabolcs polgármester információi szerint azonban s ez némi bizakodásra ad okot az eddigi utánpótlást biztosító Tovarnik-i tábor kiürült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!