Hírek

2015.11.19. 07:17

Szökése után írásban köszönt el a fogoly

Zalaegerszeg – Vettem a kalapom! Isten áldja Önöket! Ezzel köszönt el a hatóságoktól az a többszörösen büntetett 60 éves férfi, aki ellen fogolyszökés miatt emeltek vádat a napokban.

Arany Gábor

A 60 éves zalalövői B. Gyulát lopásokért többször is elítélték már. Legutóbb tavaly november elején bukott le, tucatnyinál több betörést követett el a megyeszékhelyt karéjozó hegyhátak külterületi hajlékaiban. Emiatt előzetes letartóztatásba került, amit ez év februárjától lakhelyelhagyási tilalomra változtattak át. A vádiratba foglaltak szerint a járásbíróság ez év augusztus 4-én elrendelte a lakhelyelhagyási tilalom fenntartását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatáig azzal, hogy B. Gyula Zalalövő közigazgatási területét külön engedély nélkül nem hagyhatja el. Ezt követően azonban augusztus 27-én az egerszegi kapitányság rendőrei a bírósági végzéstől eltérően – tévedésből – technikai nyomkövető eszközt telepítettek a férfire. (Ilyet a házi őrizetben lévők kapnak.)

B. Gyula két nappal később a zalalövői Borostyán-tónál a nyomkövetőt eltávolította magáról, a tó leeresztő zsilipjénél hagyta és ismeretlen helyre távozott. Egy héttel később a férfi a járásbíróságnak címzett beadványában azt közölte, megelégelte hatóságok packázását, ezért: „Vettem a kalapom! Isten áldja Önöket!” A férfi ellen fogolyszökés miatt kiadott elfogatóparancs október 6-án vezetett eredményre, a szombathelyi kapitányság rendőrei kerítették kézre B. Gyulát, aki ezt követően már előzetes letartóztatásba került. A Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a férfi ellen fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat a napokban az egerszegi járási ügyészség. Ennek büntetési tétele két évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!