Hírek

2017.07.30. 17:50

Elismerések, szakmai bemutatók és versenyek a polgárőrök napján

NAGYKANIZSA A legjobbkor érkeztünk szombaton a Csónakázó-tó zöldtáborához: a nagykanizsai járás polgárőreinek családi napján a zsűri megkezdte a főzőverseny remekműveinek bírálatát.

Fincza Zsuzsa

– A járás 28 egyesületének 762 polgárőréből 16 csapattal több mint kétszázan fogadták el a meghívásunkat – tájékoztatott Magyar Zsolt, a megyei polgárőr szövetség járási koordinátora, a kacorlaki egyesület elnöke. – A főzőversenyen túl is igyekeztünk érdekes programokat szervezni a számukra.

- Délelőtt szakmai bemutató keretében tanulmányozhatták, milyen szigorúan szabályozott a szolgálat kiképzett rendőrkutyákkal, illetve volt részük fegyverzet-technikai bemutatóban, összemérhették erejüket lövészetben és számos játékos sportfeladatban - folytatta Magyar Zsolt.

Az aktív munkát az idén is jutalmazták. A Kiemelkedő Polgárőr Szolgálatért Érdemérmet vehette át Berta Richárd (Zalamerenye), Bokor Dániel (Nagyrada), Gyuranecz Tibor (Murakeresztúr), Hancz Ferenc (Kisbagolai-hegy), Joó Viktor (Újudvar), Kappel István (Magyarszerdahely), Kempf János (Kacorlak), Küne Gábor (Nagyrécse), Marton László (Nagykanizsa), Pálfi Gyula (Nagykanizsa), Pati Antal (Szepetnek), Rada Marianna (Belezna), Rózsahegyi György (Nagykanizsa), Simon Beáta (Galambok), Simon István (Balatonmagyaród) és Varga István (Homokkomárom).

A főzőverseny zsűrije a későbbi győztes ételt kóstolja. Balról: Bóbics Zoltán, a zsűri elnöke, Tislér Zoltán fűzvölgyi körzeti megbízott, valamint Móricz Antalné és Hajas Ferenc zsűritagok Fotó: A szerző

A főzőverseny zsűrije - Bóbics Zoltán, a zalai szövetség elnökhelyettese, Hajas Ferenc, a kanizsai régió vezetője és Móricz Antalné, a szombati rendezvény szervezéséből oroszlánrészt vállaló kacorlaki egyesület tagja - pedig roppant nehéz helyzetben volt. Végül a babérkoszorút a vendégeknek ítélték, így a versenyt a Nagykanizsai Rendőrkapitányság körzeti megbízotti alosztályának Tislér Zoltán fűzvölgyi, Bukovecz József eszteregnyei, Zábó István kiskanizsai és Boros István Kanizsa-belvárosi körzeti megbízottakból álló csapata nyerte a csevapcsicsa előétellel és a vörösboros nyúlpaprikással.

- A kapcsolatunkat fémjelzi, hogy nemcsak szolgálatban, hanem a szórakozásban is partnerei vagyunk a polgárőröknek - jegyezte meg Tislér Zoltán, aki a rendőrkutyás szolgálatból is ízelítőt adott.

Az immár 25 éve ténykedő szepetneki polgárőrök nagyon örültek a különleges húsételük második helyének.

- Nemcsak a faluban, hanem a horgásztónál és a szőlőhegy környékén is rendszeresen járőrözünk - mesélt hétköznapjaikról Szilágyi Mihály, a 31 fős szepetneki egyesület alelnöke.

Sikerként könyvelték el csülkös pacaluk borzérmét a magyarszerdahelyi polgárőrök. Ők is jeleskednek a külterületek őrzésében, a tél végén például oroszlánrészük volt abban, hogy a rendőröknek sikerült fülön csípni a környék borospincéit dúló betörőbandát.

Szerencsére a rengeteg ételből maradt vacsorára is. A Csillag Citera Együttes és a 15 éves Pántlika Néptánccsoport délutáni műsora olyan fergeteges jó hangulatot teremtett, hogy a polgárőrök is bekapcsolódtak a nótába, a táncba, amit bizony nehéz abbahagyni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!