Hírek

2015.12.19. 13:19

Szombaton rendezték meg a hagyományos kutyakarácsonyt

Kutyakarácsony néven rendezték meg szombaton a hagyományos adománygyűjtő és sétáltató napot az egerszegi Bogáncs állatmenhelyen.

Arany Gábor

- Szeretnénk népszerűsíteni a menhelyünket, ahol 180 kutya és 40 macska él -- magyarázta Abai Erika, a létesítményt működtető egyesület operatív titkára. - A fenntartás havi 1,5-2 millió forintos költségét adományokból, pályázatokból teremtjük elő, így örömmel fogadunk minden felajánlást. Sokan hoznak ilyenkor tápot, az állattartásban használható holmikat. A legnagyobb ajándék azonban a lakók számára, hogy kimehetnek sétálni a látogatókkal - magyarázta.

A kutyakarácsony részeként zajlott le a felújított Csilla dűlő bejárása is. Mint Vadvári Tibor alpolgármester elmondta, a dűlő menhelyig vezető 450 méteres szakasza végre aszfaltburkolatot kapott, és nyitott vízelvezető árkot is épített mellé a kivitelező, Strabag. A menhely előtti szakaszon180 méteren pedig 6 kandelábert állított fel a Szili Villszer. A közel 16 millió forintos költséget az önkormányzat mellett a Bogáncs, a Zalaclean és az Intertefu finanszírozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!