Hírek

2016.05.04. 14:41

Szomszédviszály, halálos feszültséggel

Magyarszerdahely – Zavarta a szomszéd kutyáinak az ugatása, áramot vezetett a közös kerítésbe a 73 éves férfi; emberölés kísérletével vádolták meg.

Arany Gábor

A Magyarszerdahelyen élő, B. Imre hosszabb ideje áll haragos viszonyban a szomszéd családdal, mert a kutyáik ugatása idegesítette az idős férfit. A vádiratba foglalt történet szerint tavaly október 11-én reggel a B. Imre szomszédjában lakó férfi arra figyelt fel, hogy az esős idő ellenére a két ingatlan közötti kerítés felfénylik, izzik. Közelebb lépve rájött, hogy a kerítésbe áramot vezettek, ezért értesítette a rendőrséget. Kiérkezésüket B. Imre felesége észlelte, szólt a férjének, ellenőrizze, mi járatban vannak az egyenruhások. Ő ekkor a kerítésre kötött, de már áramtalanított drótot leoldotta, amit a rendőrök észrevettek. Mint kiderült, az idős férfi a melléképületéből hosszabbítóval vezette a normál háztartási hálózatnál magasabb feszültségű aljzatból az áramot a kerítésbe. A szakértő megállapítása szerint a bekötéstől számított két méteren belül a kerítés megérintése akár halálos áramütéssel is járhatott volna. B. Imre egyébként saját feleségét és lányát sem tájékoztatta arról, hogy a kerítés érintése baleset- és életveszélyes. Ráadásul a szomszédban lakó tízéves kislány is gyakran játszott az udvaron.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a férfi ellen több ember, köztük 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a megyei főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!