Hírek

2015.06.28. 10:44

Szórakozva segített Fityeház apraja-nagyja

Fityeház – Sok játék és egyéb szórakozási lehetőség várta a helybelieket szombaton a sportpályán, ahol vidám családi napot rendeztek.

Pásztor András

Az utcák közötti bajnokság már délelőtt kezdetét vette, a csapatok először vízifociban, majd kötélhúzásban, sörivásban mérték össze rátermettségüket. A feladatoknak persze ezzel még nem volt vége, az ebédig az is kiderült, melyik csapat a leleményesebb, s tud szerezni egy élő tyúkot.

Proszenyék István és Surdi Péter csatája a labdáért. Fotó: Szakony Attila

– Az egész programot azért szerveztük, hogy egy kicsit felrázzuk a falut, a közösségi életnek ugyanis egyre kevesebb színtere van – fogalmazott ifj. Csordás Attila, a családi napot szponzoráló étterem vezetője. – Ugyanakkor az is fontos volt számunkra, hogy a jókedv és a szórakozás ne öncélú legyen, ezért a zalaegerszegi gyermekotthonban élő gyerekeket is meghívtuk a rendezvényre, sőt egy adománypontot is kialakítottunk a polgármesteri hivatal épületében, ahol bárki leadhatja megunt játékait, kinőtt ruháit vagy bármi egyebet, amivel támogatni tudja a nehéz sorsú fiatalokat.

Nos, a gyerekeknek bőven volt program, a tűzoltó- és rendőrségi bemutató mellett, arcfestés, lufihajtogatás, kézműves foglalkozások várták a kicsiket, sőt a Lada Club jóvoltából egy igazi rally autóba is beülhettek a gyerekek.

Eközben persze a felnőttek sem unatkoztak a zalaegerszegi gyermekotthon műsora mellett, a helyi hagyományőrző népdalkör is színpadra állt, este pedig a Suhancok Együttes szórakoztatta a közönséget. A családi nap hatalmas tábortűzzel és közös szalonnasütéssel ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!