Hírek

2017.03.05. 16:50

Sztárfellépőt hívtak, férfiak szolgálták ki a hölgyeket

Cserszegtomaj, Liszó – Szombaton több mint kétszáz asszony, lány érkezett a cserszegtomaji iskola tornatermébe, ahol az önkormányzat rendezett számukra ünnepséget. Liszóban is felköszöntötték a hölgyeket.

Hajdu Péter

– Tavaszváró rendezvénysorozatunkban tradíciója van a nőnapnak, idén már hetedik alkalommal köszönthettem a hölgyeket. A programba egy süteménysütő versenyt is beillesztettünk, természetesen nem a verseny volt a lényeg, hanem a közösség összekovácsolása – mondta Bartha Gábor cserszegtomaji polgármester.

A terem hosszában, a széksorok között süteményekkel megrakott asztalok sorakoztak. – Huszonnyolcan indultak, de volt, aki többfajta süteményt készített. Sok krémeset hoztak, de sósakat is sütöttek. Voltak, akik régi zalai receptek alapján készítették a süteményt – hallottuk a Cserszegtomajon mézeskalács készítést és tortadíszítést oktató Vargáné Orbán Anikótól, a zsűri elnökétől.

Közben jól ismert dallamok zengték be a termet a hölgyek örömére, hiszen Koós Jánost és Dékány Saroltát hívták műsort adni, akik mellett Fodor Zsóka színművész is fellépett.

Képünkön Fodor Zsóka és Koós János szórakoztatja a vendégeket a cserszegtomaji nőnapi rendezvényen Fotó: Katona Tibor

Liszóban a hölgyeket kivételes kiszolgálás várta a faluházban. A kisujjukat sem kellett megmozdítaniuk, a férfiak kiszolgálták őket. – A faluban hagyománya van annak, hogy a hölgyek férfinapot is rendeznek, ezért most rajtunk volt a sor, hogy bizonyítsunk – mondta Göndör István, az esemény egyik szervezője. – Szorgoskodtunk a konyhában, s mivel az első nemzetközi nőnapot éppen száz évvel ezelőtt ünnepelték meg, ezért pikáns és humoros műsorral is készültünk.

Göndör István hozzátette: a hölgyek kvízfeladatokban bizonyították rátermettségüket. Az összejövetel sikeréből világosan látszott, hogy a liszóiak kivételesen jó közösséget alkotnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!