Hírek

2015.10.06. 09:26

Szüreti mulatságot tartottak Türjén

Türje – Szombaton délben kezdődött és késő estig tartott a hagyományőrző szüreti rendezvény Türjén.

Szalay Csaba

A déli harangszó után tucatnyi lovas és 20 feldíszített jármű indult el a felvonulókkal, hogy a sportpályára hívják a lakosságot. Három helyen leszálltak a járművekről, és Horváth Károly és zenésztársai muzsikájára, a Csillagfürt táncosainak vezetésével zenés, táncos bemutatót tartottak.

A sportpálya mellett tíz csapat főzött a vendégseregnek. Az ételekhez az alapanyag egy részét a közmunkaprogram keretében termelték meg, s szintén annak során készült 45 magyaros ruha a felvonulás közreműködőinek.

A közös önkormányzati hivatal munkatársai a közmunka-program keretében készült ruhákban

Nagy Ferenc polgármester köszöntötte a gyergyóalfalui és hegyhátsáli testvértelepülés csoportjait, a környező településekről érkezett polgármestereket és vendégeket, valamint a helyieket.

Nagy tapssal fogadta a közönség a délután sztárvendégét, Kovács Katit, aki fellépése előtt meglátogatta a pálya mellett szorgoskodókat. Közvetlensége, kedvessége nagy örömet okozott.

Nagy Ferenc polgármester a menet élén

A rendezvényen bemutatta a Türjei Értéktárat Czimbalek Tiborné elnök, ezt követően megnyitotta a munkájukból, gyűjtésükből összeállított kiállítást.

Délután felléptek a hegyhátsáliak, a gyergyóalfalui Domonkos Pál Hagyományőrző Egyesület citerásai és énekesei, a Bíborka Csillagfürt néptáncosai, a Zalaszentgróti Városi Fúvószenekar. Nagy nevetés kísérte a helyi Nyugdíjas Klub és az Amatőrök szereplését. A szüreti bál előtt a Vadkanok Nemzeti Dalárda bordalokat énekelt.

A kisebbek szórakoztatására volt légvár, arcfestés és egyéb gyermekprogram is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!