Hírek

2016.09.27. 12:58

Szüreti muri hajnaltól hajnalig

Zalaegerszeg - A megyeszékhely botfai városrészében a szüreti vigasság a legnagyobb tömegeket megmozgató rendezvény, ami persze nem csoda, hiszen itt szinte minden család borászkodik.

Fincza Zsuzsa

Szombaton nem volt szerencséjük Botfán a hétalvóknak, korán reggel egy jókora hangszórókkal felszerelt traktor vidám ébresztő muzsikát harsogva rótta a település utcáit, de biztos ami biztos, egy baráti társaság még be is csengetett  a házakhoz, hogy a családokat a műsorokkal fűszerezett délutáni felvonulásra invitálja.

A feldíszített traktoron az "ifjú" pár és a botfai néptáncosok

Legújabb táncukkal mutatkozott be a néptánccsoport

- Botfán ez a szüreti szokás - magyarázta Kocsis Sándor, a Botfai LSC elnöke a focipályánál tartott gyülekezőnél -. Nem csak egy nyomtatott meghívót dobunk be a postaládába, hanem vesszük a fáradtságot, hajnalban felkerekedünk és felébresztjük a népet, hogy idejekorán meghívjuk őket a felvonulásra és természetesen az esti buliba is.

A Csádé zenekar a színpadot traktor-platóra cserélte

- És az is szokás, hogy a gazdák saját készítésű nedűkkel, az asszonyok pogácsával kínálgatnak bennünket, mert ha nem, elkerüli a felvonulás a házukat  - tette hozzá Olasz Milán, a baráti társaság egyik tagja, aki elárulta, hogy délutánig sikerült kialudnia a reggeli túra megpróbáltatásait.

Nagy sikert arattak a Zalai Néptáncegyüttes fiataljai

Menyasszony, vőlegény, koszorúslány - Papp László, Gaál Cintia és Gaál Tibor

Botfán 16. éve tartanak "24 órás" szüreti vigadalmat, a fő szervezője az Összefogás Botfáért Egyesület, de a lebonyolításában különböző módon mindig részt vesz a városrész valamennyi civil szervezete. A Lányok-asszonyok klubja az idén is  tánccal színesítette a szüreti műsort, amelyre a felvonulást megszakítva három helyen is sort kerítettek.  A seregszemlére vendégeket is hívtak, feldíszített traktor pótkocsijára, illetve autó platójára ültek a bocföldi barátok és besenyői amatőr színjátszók is. A vegyes házasság jegyében a botfai Gaál Cintia Papp László személyében besenyői menyasszonyt választott, koszorúslányának viszont a helybeli  Gaál Tibort kérték fel. A műsorban fellépett még a Zalai Néptáncegyüttes és a Csádé zenekar is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!