Hírek

2017.09.05. 12:42

Tájékozódó lovaglás - A hétvégén verseny lesz Dél-Zalában

GALAMBOK - Szeptember 9-én rendezik meg a dél-zalai település térségében a tájékozódási lovasverseny Veszprém megyei bajnokságának galamboki fordulóját.

Horváth B. Attila

A versenyt a Galambok-rigóhegyi lovasistálló tulajdonosai, Polai Attila és Jezerniczky Anna bonyolítják le.

– A tájékozódási tereplovagló versenyben ötvöződik a ló, a lovaglás szeretete, a tájékozódás képessége és a tájban való gyönyörködés, hiszen miközben a versenyzők teljesítik az útvonalat, bőven adódik alkalmuk a szemlélődésre – bocsátotta előre Polai Attila. – Ezidáig 30 versenyző nevezett, ami nagyjából 15 rajtot jelent, 10 perces indításokkal annak érdekében hogy a versenyzők ne torlódjanak fel, s ne egymást kövessék, hanem a térkép alapján tájékozódjanak. Most csak haladó kategóriában lehet indulni, és ha valaki még nevezne, jöhet, de csak a saját lovával, mert nálunk bérelni már nem lehet. Körülbelül 25 kilométeres távot kell teljesíteni, amelyen 12 ellenőrző pontot alakítunk ki. Ezeken bélyegzéssel igazoljuk, hogy a versenyző áthaladt rajta, s aki a legrövidebb idő alatt teljesíti a 25 kilométert, az győz.

Polai Attila fotóján Szokoli Ágnes látható Hangya nevű lován egy korábbi versenyen - Fotó: Polai Attila

Polai Attila kijelentette: versenyük azért egyedi Zalában, mert tudomásuk szerint senki más nem csinál ilyet. Pedig ők igencsak örülnének neki, ha előbb-utóbb születhetne egy zalai bajnokság, ennek megszervezésében és lebonyolításában is szívesen segítenének a kollégáknak.

– Erre reális esély van, mert évről-évre nő a résztvevők száma, ennyi versenyzőnk még soha nem volt – jelezte. – Jönnek indulók Budapestről, Tapolcáról, Taranyból, Sóskútról, ami igazán biztató a jövőre nézve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!