Hírek

2016.12.09. 18:16

Tájékoztatót tartott a Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület

Lenti – Az új pályázati kiírások jövő tavasszal várhatók, míg egy már megjelent kiírásról tegnap tartott tájékoztatót a Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület.

Korosa Titanilla

Év végére élénkülés mutatkozik a Leader-pályázatok háza táján: nemrég megjelent a külterületi helyi közutak fejlesztését, valamint az önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzését támogató kiírás. Erről tartott tájékoztatót Kovács Tünde, a házigazda vidékfejlesztési egyesület munkaszervezetének vezetője.

Kovács Tünde, a fórum előadója

– A pályázat egyik célterülete a külterületi helyi közutak fejlesztése, itt kötelező elem az önkormányzati tulajdonú vagy önkormányzati vagyonkezelésben lévő, már meglévő földutak stabilizálása, illetve alépítményeik és szilárd burkolatuk kialakítása. Emellett tartalmaz a pályázat választható elemeket is, például árokrendezés, átereszek felújítása, padkák, rézsűk kialakítása.

Ez esetben egy kérelemhez maximum 100 millió forint igényelhető. A másik célterület az utak állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése. Önállóan 10 millió, konzorciumban pedig 20 millió forintot igényelhetnek a pályázók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!