Hírek

2015.07.29. 14:42

Talált pénz, zsarolással - Az állította, hogy ő veszítette el a több száz eurót

Nagykanizsa – Az ismerősük által talált pénzt akarta megszerezni az két fiatalember, aki ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A most 21 éves, többször büntetett zalaszabari B. Tibor és két évvel fiatalabb, szintén büntetett előéletű unokatestvére, B. Krisztián tavaly augusztus végén megtudta, hogy Cs. János nagyobb összegű, eurót talált Kerecsenyben. A két fiatal azzal jelent meg augusztus 28-án délelőtt a férfinél, hogy két nappal korábban B. Tibor vesztette el a pénzt, amit külföldön munkával keresett, ezért kéri vissza. Cs. János közölte, nem tudhatta kié a 760 euró, különben is átváltotta és elköltötte már, csak 15 ezer forintja maradt belőle. Ekkor a két fiatal megfenyegette, fejének szétverését, háza felgyújtását helyezte kilátásba, ha nem kapja vissza a pénzt. Közölték: ne aludjon otthon, mert érte jönnek a barátaikkal együtt. A megfélemlített férfi ennek hatására azt is hagyta, hogy zsebéből kiemeljék a pénztárcáját és elvegyék 15.700 forintját. A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a két fiatalember ellen zsarolás bűntette miatt emelt vádat a kanizsai ügyészség.

A történethez tartozik, hogy a pénzt megtaláló Cs. János ellen jogtalan elsajátítás miatt emeltek vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!