Táncos üzenet a biztonságért - Rendhagyó roadshow középiskolások számára

2017. március 18., 09:00 szerző: Arany Gábor fotós: Pezzetta Umberto
komment
Milyen érzés, ha kiközösítenek valakit a társai, miként viselkedünk, ha erőszakkal szembesülünk?
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Mit tehetünk saját biztonságunk érdekében? Ezekre a kérdésekre is választ kaphattak azok a középiskolás diákok, akik pénteken ellátogattak a megyeszékhelyi Art moziba. A rendhagyó programon a tánc nyelvén is beszéltek a fiatalok számára fontos témákról, mint például a kirekesztés, a családon belüli erőszak, a drogokban rejlő veszélyek, a diszkóbalesetek...

A határvadász képzésről, a rendőri hivatásról szóló toborzó anyagokkal fogadták a roadshow-ra érkező diákokat. A képen Tompos Dávid, Illés Bálint, Hideg Szabolcs rendőr törzsőrmester, Ács Viktória, Kováts Réka, Pezzetta Lujzi, Horváth Tamás főtörzsőrmester
Fotó: Pezzetta Umberto

Ezekről szóltak a szolnoki New Step Fitnesz Táncstúdió Üzenet Táncszínháza által előadott koreográfiák. Az ORFK - Országos Baleset-megelőzési Bizottsága kezdeményezésére tavaly ősszel indult útjára az az országos, minden megyeszékhelyre eljutó roadshow, aminek harmadik állomása Zalaegerszeg volt.

Mint Anti András alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője elmondta, a középiskolásokat célozták meg, közel félezer diákot invitáltak az előadásra.

 

- Ez a korosztály már gyakran közlekedik motorkerékpárral, személyautóval, számukra különösen fontosak azok a bűn- és baleset-megelőzési tanácsok, amiket újszerű módon juttatunk el hozzájuk - magyarázta.

A táncokkal ily módon bevezetett témákról a megelőzéssel foglalkozó szakemberekkel pár perces, gondolatébresztő beszélgetést folytatott a műsor házigazdája, Kovács Róbert színművész. Bükiné Papp Zsuzsanna például arról beszélt, hogy mindennek a kezdete a családban gyökeredzik, amit ott lát, tanul meg a gyermek, azt fogadja el természetesnek hosszú ideig. Ezért nem kér segítséget környezetétől, ha erőszak éri… És szólt a drogról, ami könnyen rabul ejtheti azt is, aki csak a csapatszellem miatt próbálja ki, hogy ne maradjon kívül, ne rekesszék ki a társai. Szóba kerültek még a közlekedés veszélyei is, erről Horváth László beszélt a fiataloknak.

Arany Gábor

2017. március 18., 09:00 szerző: Arany Gábor fotós: Pezzetta Umberto

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...