Hírek

2017.03.28. 12:22

Tavaszköszöntő: burgonya, borok és tavaszi kertek

Tavaszköszöntőre: a bor, a gasztronómia, a kultúra és a kiskerti kertészkedés ünnepére várták az érdeklődőket szombaton az alsópáhoki Művelődési házba.

Keszey Ágnes

Szabó Zsolt Szilveszter,  intézményvezető a megnyitón elmondta: az évek óta működő Kertbarát Klub eddig havi rendszerességű előadásait váltja fel mostantól  tavasszal és ősszel  egy-egy nagyobb rendezvény. A mostani, első alkalommal a résztvevők előadást hallhattak a kiskertek növényeinek ápolásáról, a burgonyatermesztésről, és a kulturált borfogyasztásról -  utóbbin kortyolgathattak is.

Mózer Gyuláné is ellátogatott a Tavaszköszöntőre, ahol Ferenczi Gábor, a Burgonyakutatási Központ tanszéki mérnöke keszthelyi  nemesítésű burgonyából készítette a pincepörköltet
Fotó: Keszey Ágnes

Kóstolni nem csak bort, hanem keszthelyi nemesítésű burgonyafajtákból készült ételeket is lehetett: például bajor burgonyasalátát, francia tejszínes burgonyát, dödöllét, vagy éppen Rózsahegyi pincepörköltet medvehagymás galuskával. Az udvaron, a tavaszi napsütésben a gyerekeket játszóház várta, a szórakoztatásról pedig zenés-táncos műsorszámok gondoskodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!