Hírek

2015.07.31. 07:42

Bringával indultak a horvát tengerpartra csobbanni

Nagykanizsa - A Teker Egyesület 33 fős csapata országúti kerékpárok nyergében pénteken az Erzsébet térről indult a horvát tengerpartra csobbanni.

Benedek Bálint

Az országúti kerékpárosokat tömörítő egyesület négy tagja hirtelen ötlettől vezérelve először két évvel ezelőtt egy nap alatt tette meg a több száz kilométeres távot. Tavaly már összehangolt akció keretében húszan tekertek le a tengerre. A különleges kihívás olyannyira megtetszett a bicikliseknek, hogy ezúttal már 33 fős mezőny, köztük nyolc hölgy gyülekezett pénteken az Erzsébet téren. Az első napon a kerékpárososok Varasd érintésével 200 kilométert tesznek meg Karlovac-ig. Majd egy éjszakai pihenőt követően átkelnek Ravna Gora hegyvonulatain, ezt követően pedig 160 kilométer letekerése után érik el Lovran települést, ahol megmártózhatnak az Adriában.

Kovács Máté, a klub elnöke elmondta: a csomagok, az alkatrészek és egyéb kellékek a szervizbuszban követik a bolyt.

– Ez nem verseny, nincs limitidő, kényelmesen, mégis dinamikusan tekerünk – tette hozzá az elnök. – A táv első hallásra soknak tűnhet, ám csak a tengerpartig kell megtenni, visszafelé, kényelmesen busszal érkezünk haza. Aki már lekerekezett egy Balaton kört annak meg sem kottyan, hiszen csak néhány kisebb emelkedő tarkítja a tájat.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a helyszínen üdvözölte a Tekerj Egyesület tagjait. Szerinte az országúti kerékpározás amellett, hogy kiváló sport, öröm is. A kerékpárutak határokon átnyúló megépítésével a térségben felkarolták a bicikliseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!