Hírek

2015.05.06. 15:21

Teljes pompájukban nyílnak az azáleák (fotókkal)

A zalaegerszegi Azáleás-völgyben lassan teljes pompájukban nyílnak az azálea cserjék. Ezt a csodálatos völgyet a „Zala megye csodája” kitüntető címmel is elismerték megyénk lakói.

Győrffy István

Nem véletlenül történt ez, hiszen ez a ritka klímájú erdei nyiladék a nyugalom és béke szigete. Az emberek többsége szinte áhítattal sétál a völgyben és gyönyörködik a csodálatos virágú cserjékben, s ki-ki tehetsége szerint fotózza is őket, hogy maradandó legyen a látottak élménye.

A völgyet ilyenkor, amikor sok-sok látogató keresi fel őrzik is, hiszen ezek a növények nagyon értékesek, nagyon lassan nőnek, s letépve, a virágok percek alatt elhervadnak. Erre figyelmeztet a bejáratnál kihelyezett tábla is, arra kérve a látogatókat, hogy vigyázzák a ritka szépségű kert értékeit. Sajnos a völgy környezete már sokat romlott amiatt, hogy kiszáradtak az eredetileg ide ültetett fenyők, amelyeket tavaly ki is vágtak, szerencsére mindez úgy történt, hogy a völgy nem veszített a látványából. Örömmel fedeztük fel, hogy sok új kis azálea cserje is virágot bontott, s szemet gyönyörködtetően virít a nagyobb társai előterében.

Címkék#azálea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!