Hírek

2014.10.18. 11:38

Természettudományi verseny a Zrínyiben

Zalaegerszeg - Huszonharmadik alkalommal rendezte meg a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium az Izsák Imre Gyula komplex természettudományos versenyt, amelyre idén a vendéglátó középiskolán kívül tizenkét gimnáziumból érkeztek a diákok, az ország különböző részeiből.

Hajdu Péter

Képünkön Tóth Marcell, a budapesti Radnóti Miklós Gimnázium tanulója, aki összesített versenyben a negyedik lett, és fizikából különdíjat kapott (Fotó: Pezzetta Umberto)

Két kategóriában indult a pénteken kezdődött és szombaton befejeződött verseny. Az első kategória matematika- fizika-programozásból állt, a második pedig matematikából, az informatikai rész pedig alkalmazásból. A több mint harminc versenyző középiskolás pénteken és szombaton, feszített tempóban dolgozott az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanárai által összeállított feladatokon. A fiatalok számára ez jó felkészülési lehetőség volt az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyre. Október 11-17 között európai programozási hetet hirdettek, amire az iskolák rendezvényekkel jelentkezhettek Az Izsák Imre Gyula verseny is felkerült ezzel Európa programozási térképére, azaz most már az országhatáron kívül is ismert lett a neve, tudtuk meg Kiss Zsolt igazgatóhelyettestől, a verseny szervezőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!