Hírek

2016.05.18. 09:25

Testi sértéstől az emberölés kísérletéig - két hónap alatt jutott el

Kemendollár – Két év, de végrehajtásban négy esztendőre felfüggesztett fiatalkorúak börtönére ítélték azt a kemendollári fiatalembert, aki megkéselte haragosát.

Arany Gábor

Ügyében az egerszegi törvényszéken szerdán dr. Gergye Tamás büntetőtanácsa  hozott jogerős ítéletet. A 18. évében járó G. Imrét testi sértéssel, garázdasággal emberölés kísérletével vádolták meg. Tavaly április 25-én késő este a kemendollári vasútállomás közelében G. Imre az egy hónappal korábbi konfliktusukat torolta meg 40 éves ismerősén, és a nőt súlyos sérüléseket okozva bántalmazta. Másnap az apját verte meg, amikor a családtól évek óta külön élő férfi kereste fel otthonában a fiát, hogy számon kérje az előző este az állomásnál történteket. A házból egyébként kitiltott apa kiabálására G. Imre kilépett az ajtón és ököllel azonnal megütötte apját, aki a lépcsőn lezuhant, fejét a kút kávájába verte, a fiú pedig a földön is tovább bántalmazta, amíg az anyja közbe nem avatkozott. Az indulatot magyarázza, hogy a család sokat szenvedett a férfi erőszakosságától, aki együttélésük alatt többször bántalmazta hozzátartozóit.

Pár héttel később, 2015. május 19-én délután Zalaegerszegen a Napsugár utcai bölcsődénél barátjával, R. Viktorral támadtak rá egy fiatal férfira, akit G. Imre földre rúgott, majd mindketten többször megütötték.  Csak akkor hagyták abba, amikor a járókelők rájuk szóltak és rendőrt hívtak.Bő egy hónappal később 2015. június 27-én este tíz óra tájt a kemendollári sportpálya közelében G. Imre megtámadott egy férfit, akivel régebb óta haragos viszonyban volt. Aznap délután G. Imre italozással töltötte az idejét a sportpályánál.  A haragosa este tíz óra felé indult haza, G. Imre pedig nyomába eredt, a sportpályánál érte utol, akkor pedig szó nélkül hátulról nagy erővel megrúgta. A földre zuhant férfi védekezésül összehúzta magát, karjaival, kezeivel igyekezett a fejét, tarkóját védeni, miközben G. Imre többször megütötte, majd 8 centis pengéjű zsebkésével mellkasán, lapockáján, ágyékán a vesetájékon megszúrta. Az egyik döféstől a csípőlapát széléből 2,5 centi letörött. A férfi túlélte a támadást, ami legnagyobb részt a szerencsének köszönhető.

A szakértő szerint átlagon felüli intelligenciát mutató, ám indulatait megzabolázni képtelen fiatalember beismerő  vallomást tett, elismerte felelősségét minden ügyben, egyedül a késelésnél vitatta, hogy ellenfele életére akart törni, emellett sajnálkozását fejezte ki cselekedetei miatt, ígéretet tett a megváltozásra. Ebben segítségére lehet,  hogy az ügyész indítvánnyal egyező ítéletében a bíróság  G. Imre számára magatartási szabályokat, egyebek mellett indulatkezelési eljárásban való részvételt is előírt. Pártfogói felügyelet alá kerül, ezen túlmenően nyilvános helyen nem fogyaszthat alkoholt, élete rendezése érdekében folytatni kell tanulmányait vagy munkát vállal, illetve regisztráltatja magát álláskeresőként. A következő négy évben a magatartási szabályok megsértése esetén a szabadságvesztés végrehajthatóvá válik,  figyelmeztette dr. Gergye Tamás a fiatalembert.

A garázdasággal, testi sértéssel  vádolt R. Viktor jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, esetében később hoznak ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!