Hírek

2017.07.13. 17:35

Megújult a kerkabarabási közösségi ház tetőszerkezete

KERKABARABÁS - Saját bevételei terhére újíttatta fel a többek között a kultúrháznak és könyvtárnak is helyet adó épület tetőszerkezetét a település önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

A munkálatok a hét első napjaiban gyakorlatilag véget értek, már csupán apróbb simítások vannak vissza - mondta lapunknak a település polgármestere. Vidáné Kerese Zsuzsanna azt is hozzátette, erre az évre nagyobb munkát már nem terveznek, jövőre viszont a ravatalozó felújítását szeretnék elvégezni.

- A kultúrházat eredetileg síkpala fedte, ezt cserélték le az épület bővítésekor hullámpalára - magyarázta a polgármester. - Az évek során azonban annak az állapota is megromlott, így a csere elkerülhetetlenné vált. Miután pályázati támogatást erre a munkára nem tudtunk szerezni, így saját forrásból fedeztük a költségeket.

Az épületben található a kultúrház, a könyvtár, az orvosi rendelő és az önkormányzati hivatal is - mondja Vidáné Kerese Zsuzsanna, a település polgármestere   Fotó: Gyuricza Ferenc

A munkálatok értéke megközelíti a négy és félmillió forintot. Ebből az összegből lecserélték a teljes tetőhéjalást, a léceket, illetve egyes szalufákat is. Új kéményeket építettek, valamint az időközben megváltozott jogszabályi háttér miatt a tetőkilépőket is ki kellett alakítaniuk. Emellett a csatornarendszert is teljesen lecserélték és ahol szükségessé vált, ott a párkánydeszkákat, valamint a lemezeket is.

- A tető teljes felülete közel háromszáz négyzetmétert tesz ki - érzékeltette a munkálatok nagyságrendjét a polgármester. - Ez egy komplex épület, hiszen a kultúrház és a könyvtár mellett ebben található az önkormányzati hivatal és az orvosi rendelő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!