Hírek

2015.08.25. 10:48

Tizedik hetébe lépett a szúnyoggyérítés

Ezen a héten 6700 hektáron légi kémiai, és mintegy 19 ezer hektáron földi kémiai módszerrel csökkentik a szúnyogok számát. A szúnyoggyérítés a tervek szerint a héten 117 települést fog érinteni. Zala megye vonatkozásában az eheti program a Balaton térségét érinti.

A központi szúnyoggyérítési program múlt heti terve az elmúlt napok csapadékos és viharos időjárása miatt elmaradt és erre a hétre tolódott át. Az elmaradt kezelés a fokozatosan melegedő időszakhoz ütemezve, augusztus 25-től valósul meg. Augusztus 25-30. között légi kémiai úton csökkentik a vérszívók számát a Balatonnál és Sopron környékén, földi kémiai eljárással dolgoznak a Csepel-sziget, a Dunakanyar, Csorna és a Tisza-tó térségében.

Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést, illetve a kiemelt turisztikai helyszínek a Magyar Turizmus Zrt. támogatását is kérhetik ilyen munkálatokhoz.

A terv szerint a héten az alábbi Zala megyei településeken történik szúnyoggyérítés:

2015. augusztus 26. (szerda):

Gyenesdiás
Keszthely
Sármellék
Vonyarcvashegy

2015.augusztus 27. (csütörtök):

Alsópáhok
Felsőpáhok
Hévíz

A tizedik heti programban feltüntetett kivitelezési időpontok az időjárás függvényében változhatnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!