Hírek

2017.07.17. 15:20

Vigh László országgyűlési képviselő tizenkét nap alatt bicajozza végig választási körzetének településeit

ZALASZENTGYÖRGY - Beletekerünk a jövőbe, mert nálunk az innováció vezet. A fenti mondattal vezette be Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a terve szerint 12 napot igénybe vevő kerékpáros túrát. A képviselő végigkerekezi választási körzetének településeit.

Hajdu Péter

A programot hétfőn kezdte, Zalalövőn, Zalacsében, Zalaszentgyörgyön és Bagodon hajtott végig néhány kísérővel, közben megállva, beszélgetve a települések helyzetéről a polgármesterekkel. Zalaszentgyörgyön találkoztunk, ahol helyi biciklisek Kovács Dezső polgármesterrel az élen csatlakoztak hozzá.

– Épül a járműipari tesztpálya Zalaegerszegen, és ez az óriási beruházás valószínűleg a környező településeket is megérinti. A tesztpályához közvetlenül kapcsolódva 350-400 munkahelyre lehet számítani, de abban bízunk, hogy a hozzá tartozó kétszáz hektáron várható fejlesztésekkel még több ezer munkahely létesül.

Zalaszentgyörgyön halad a kerékpáros bejárás, az út szélén Kovács Dezső polgármester, mellette Vigh László
Fotó: Katona Tibor

El kell látni majd infrastruktúrával, élelmiszerrel, sok egyébbel a komplexumot. Most megnézzük a környező települések infrastruktúráját, szállás- és egyéb lehetőségeit. Fontosnak tartom, hogy ne csak autóból lássam a vidéket, hanem kerékpárral végighaladva közelről tájékozódhassak. Tizenkét nap alatt szeretném bejárni ezt a közel 76 települést, melyek között a megyeszékhely egy teljes napi programot vesz majd igénybe – tájékoztatott Vigh László.

A településvezetők megosztották gondjaikat, és céljaikról is szóltak. Vigh László többek között megemlítette, hogy a járdák állapota a legtöbb helyen kívánnivalót hagy maga után. Kovács Dezső polgármester a helyi Árpád-kori templomra alapozva az idegenforgalom fejlesztésének lehetőségéről szólt, s elmondta, a közös hivatalt, az orvosi, fogorvosi rendelőt, az óvodát és a kultúrházat napelemekkel szeretnék felszerelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!