Hírek

2015.04.12. 11:08

15 éves a Premier Táncklub

Nagykanizsa - Nagy sikerű jubileumi gálaesttel ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját szombaton a HSMK-ban a Premier Táncklub.

Horváth-Balogh Attila

Az esten Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő mondott beszédet, majd a táncé lett a főszerep: a szülinapos Premier 24 koreográfiával örvendeztette meg közönségét, vendégfellépőként pedig a Gála Társastáncklub színesítette a repertoárt.

- A Premier Táncklub 2000 nyarán alakult, tulajdonképpen egy baráti társaság, négy lány ötletéből - bocsátotta előre Németh Petra, a táncklub vezetője. Abban az időben Nagykanizsán egyik működő tánccsoportnál sem volt még lehetőség show- és látványtáncra, s azt gondoltuk, hiánypótló lenne egy ilyen csapat. Az első koreográfiánkat még egy videóból tanultuk be, de a produkciónak akkora sikere volt, hogy meghívást kaptunk az akkoriban még az Olajbányász-pályánál tartott sörfesztiválra. Láttuk, hogy erre igény van, tetszik az embereknek, s ez elindított minket az úton.

Kerestek és találtak is egy koreográfust Salamonné Kuzma Renáta, illetve a Gála Társastáncklub tagjainak személyében és ma már több, mint ötvenen táncolnak a Premierben, 4 korcsoportban, a minitől a felnőttig. Legfiatalabb táncosuk mindössze 4 éves.

- Számos sikert értünk el az elmúlt években, illetve felléptünk már Horvátországban, Erdélyben, Finnországban, Csehországban, Ausztriában és Szlovéniában is - tette hozzá Németh Petra. - Hogy mik a terveink? Szeretnénk eztán is a legmagasabb nívón tevékenykedni...

Az est során elismeréseket is átadtak az év kiemelkedő táncosainak: Ferencz Noéminek, Horváth Szófiának, Puskár Lilinek, Horváth Petrának és Bunczom Evelinnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!