Hírek

2015.07.27. 13:50

Több, mint 100 millióból újult meg a munkaügyi kirendeltség és a kormányablak Zalaszentgróton

Zalaszentgrót – Felújították azt az épületet, melyben a kormányablak és a munkaügyi kirendeltség működik. Többek között a tető hő -és vízszigetelést oldották meg, mert korábban beázott az épület, és informatikai fejlesztés is történt.

Keszey Ágnes

– A kormányablakban – az okmányirodában intézhető ügyeken kívül is – 280 ügyet el lehet intézni, s ezek száma még közel ötvennel bővül. Az azonnal intézhetőek közé tartoznak például a családtámogatási ügyek, az utazási költségtérítés és ügyfélkapuval kapcsolatos ügyintézés. El foguk oda érni, hogy a mostani pár száz helyett 2600 ügyet tudnak intézni az állampolgárok a kormányablakokban. Ugyanitt az emberek javaslatot tehetnek az állami rezsicsökkentésre: az államigazgatási díjak mérséklésére vagy eltörlésére, melyeket a kormány figyelembe vesz – mondta el lapunknak Rigó Csaba kormánymegbízott az átadóünnepséget követően.

Az ország területén folyamatosan nyílnak a kormányablakok: a cél az, hogy valamennyi járásszékhelyen legyen. Zala hat járásának mindegyikében is lesz, sőt, megyénkben eggyel több is: hiszen Hévízen, Lentiben, Zalaegerszegen és már Zalaszentgróton működik, hamarosan pedig Keszthelyen, Nagykanizsán és Letenyén nyílik majd.

Fotó: Keszey Ágnes

A zalaszentgróti kormányablakban öt asztalnál tudják fogadni az ügyfeleket, akikről természetesen itt készül az okmányokba szükséges fotó is. A hétfői átadóünnepségen Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos kiemelte, hogy a kormányablakok ügyfélbarát módon, gyors ügyintézéssel várják az állampolgárokat. Hozzátette: a zalaszentgróti foglalkoztatási kirendeltség a hátrányos helyzetű térségben a nagy létszámú álláskeresőt foglalkoztató közmunkaprogrammal nyújt segítséget. Rigó Csaba a felújítás részleteiről szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!