Hírek

2017.07.10. 13:20

Több mint 50 iskolában indult karbantartás

Míg a diákok és a pedagógusok a jól megérdemelt szabadságukat töltik, addig az intézményekben gőzerővel folyik a karbantartás. Erre a célra egyébként közel 50 millió forintot különített el a Nagykanizsai Tankerület.

Pásztor András

Mint megtudtuk: a Nagykanizsai Tankerület több mint félszáz, pontosan 52 intézmény működését irányítja, s ezek mindegyikében történik kisebb vagy nagyobb karbantartási munka a nyári időszak alatt.

– A kötelező karbantartási munkálatokra közel 50 millió forintot különítettünk el – jelezte Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerület igazgatója, aki hozzátette: az állagmegóvást célzó munkák mellett, jópár nagyobb volumenű feladat is vár a szakemberekre. – Még a tanév vége felé egyeztettünk az iskolák vezetőivel arról, hogy hol és milyen felújítás szükséges a nyári időszakban. Irreális igények nem jelentkeztek, de a vannak intézmények, ahol a tisztasági festésen és a vizesblokkok felújításán kívül egyéb munkákat is el kell végezni. Ilyen például a letenyei és a pusztamagyaródi iskola bejárati lépcsőjének rendbetétele, illetve akadálymentesítése vagy éppen a szepetneki iskola tornatermi világításának modernizációja.

Balázs József (balról) és Koroncz Csaba tegnap éppen a Mező-gimnáziumban cserélte a világítótesteket Fotó: Szakony Attila

Hétfőn lapunk munkatársai éppen a Mező-gimnáziumban jártak, ahol szintén bőven volt dolga a szakembereknek. Az intézmény több tantermében is a régi armatúrákat cserélték újakra, illetve – ha futja még az 50 milliós keretből –, akkor a női és férfi öltözők is felújításra kerülnek a tanév kezdetére.

– A szakipari munkákkal a Nagykanizsai Gazdasági Ellátó Szervezetet bíztuk meg, korábban is ez az önkormányzati társaság végezte az intézmények karbantartását – magyarázta a tankerület igazgatója, aki hozzátette: az iskolák költségvetésében van elkülönített keret a hiba- és balesetveszély elhárítására, így ha a tanév közben adódik hasonló probléma, azt is lehet majd orvosolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!