Hírek

2017.08.03. 17:21

Több mint két évtizede rendezik meg a Zalai Borcégér – Keszthelyi Borünnepet

KESZTHELY „A zalai bor a szelíd lankák és a nap örök szerelmének gyümölcse” – e szavakkal nyitotta meg szedra este dr. Pálfi Dénes a Zalai Borcégért, invitálva a vendégeket az e tájon termett szőlőből készült nedűk kóstolására.

Keszey Ágnes

A jó bornak is kell a cégér - e mottóval   rendezik meg már több mint két évtizede a  Zalai Borcégér – Keszthelyi Borünnep nevű programot.

Ruzsics Ferenc polgármester mondott köszöntőt Fotó: A szerző

Nem csak a zalai pincészeteket és  borokat, hanem a borcégér 25 éves jubileumát is ünnepelték a szerda esti megnyitón a Balaton-parton. Az eseményen Ruzsics Ferenc polgármester idézte fel a borfesztivál történetét. Koczor Károly, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége elnök-nagymestere úgy fogalmazott: mindenki magában dönti el, hogy  szeret és milyen a jó bor.

Kalapos István, a kisbíró fokozta a hangulatot Fotó: A szerző

Kókai-Kunné Dr. Szabó Ágnes, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium eredetvédelmi főosztályvezetője arról szólt, hogy hazánk értékeinek megőrzése érdekében fontos lenne, hogy a gyümölcsökre épülve országszerte legyenek e rendezvényhez hasonló kezdeményezések,  melyek erős összefogáson alapulnak. A Borcégért dr. Pálfi Dénes, a Da Bibere Zalai Borlovagrend tiszteletbeli elnöke nyitotta meg, aki a  rendezvény  indulásakor a Zala megyei közgyűlés elnöke volt.  E szervezet támogatta és segítette a program létrejöttét, csakúgy, mint dr. Páli Lajos, a borlovagrend képviselője, akinek  köszöntője után a Da Bibere Borlovagrend két új tagot avatott. A Borcégér megnyitóján hirdették ki, hogy  Keszthely Város Bora idén ,a Papp és Fiai Pincészet 2016-os Balaton-felvidéki Zenitje.

Dr. Pálfi Dénes nyitotta meg a Borcégért Fotó: A szerző

A Balaton-parti borutcában vasárnap estig 13 borház- köztük számos zalai nedűket kínáló - finom falatok  és szórakoztató programok, koncertek várják a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!