Hírek

2015.11.22. 06:29

Több százezer forintot emeltek le a lopott bankkártyával a tolvajok

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság egy helyi 46 éves nő és 19 éves fia ellen javasolt vádemelést.

A gyanú szerint az elkövetők augusztus 14-én az esti órákban Zalaegerszegen, a nyitott ajtón keresztül bementek egy családi házba és ellopták a sértett táskáját, amelyben benne volt pénztárcája, bankkártyája, PIN kódja, minden irata. A gyanúsítottak ezután a közelben lévő bank automatából több százezer forint készpénzt vettek fel a bankkártya segítségével. A rendőröket a sértett értesítette, hogy folyamatosan üzenetek érkeznek a telefonjára a készpénzfelvételről. A járőrök perceken belül elfogták a 46 éves nőt és 19 éves fiát, akiknél a ruházatátvizsgálás során a pénz is előkerült. A gyanúsítottak a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését nem ismerték el.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett nyomozási iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!