Hírek

2016.04.26. 14:46

Több tízezer forintot égettek el a sodrófás rablók; a zsákmányból élelmiszert, nyugtatót vettek

Szentpéterúr – Nyugtatót, ruhákat és élelmiszert vásárolt a rabolt pénzből az a férfi, aki kamasz társával együtt támadott rá söröző alkalmazottjára.

Arany Gábor

A vádiratba foglaltak szerint a 25 éves, szentpéterúri N. Renátó és 17 éves társa 2015. december 12-én határozták el, hogy pénzt szereznek, erőszakkal elveszik a falubeli söröző pultosától a napi bevételt. Este tíz óra felé indultak el, N. Renátó lakásán sodrófát vettek magukhoz, majd a falu központjában található söröző közelében, egy bokros területen  várakoztak. Időről-időre O. Martin benézett a szórakozóhely ablakán, hogy mikor távozik az utolsó vendég is, majd fél tizenkettőkor jelzett társának, hogy a pultos zárja a sörözőt. Az udvaron várakoztak a pultosra, aki zárás után az autójához igyekezett, amikor a teraszon a sötétből eléje toppant N. Renátó és közölte: ”rablás”  A nő megijedt, próbált elmenekülni, közben támadója a sodrófával hátulról fejbe vágta, ettől és mivel megbotlott az egyik padban, a nő a földre zuhant. N. Renátó ekkor lerántotta a válláról a bevételt, valamint a nő személyes holmijait rejtő táskát és elfutott  Nemesszer irányába, a rablás közben az utcán várakozó társa csatlakozott hozzá. A pultos könnyű sérülést szenvedett

A megszerzett bevételt –  több mint 160 ezer forintot –  elosztották egymás között, a többi holmit pedig elégették, köztük a pultos iratait és több tízezer forintját, mert ezeket nem vették ki a táskájából. A következő napokban a pénzt felélték: O. Martin az egészet élelmiszerre költötte. N. Renátó pár ezer forintért Keszthelyre, Zalaegerszegre fuvaroztatta magát ismerősével. Gyerekruhákat, élelmiszert, kozmetikumot, edzőcipőt, farmernadrágot, csizmát vett és nyugtatót.

Kilenc nappal később fogta el őket a rendőrség.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint felfegyverkezve elkövetett rablás, valamint okirattal visszaélés miatt emelt vádat ellenük az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!