Hírek

2015.08.23. 13:13

Többféle halat a halászlébe!

Lendva - A jubileumi, tizedik Halászléfőző Versennyel ért véget szombaton a Muravidéki Magyar Napok sorozata. A gasztro-kulturális rendezvény ezúttal is rengeteg érdeklődőt vonzott.

Gyuricza Ferenc

– A jó halászlé titka, hogy többféle hal kerüljön bele – állították a főzőverseny résztvevői, köztük a Lenti Polgár-őr Egyesület tagjai, akik már visszajáró vendégek Lendván. Az alapanyagot náluk ezúttal ponty, dévérkeszeg, kárász és törpeharcsa adta, aminek egy részét kapták, a többit viszont saját maguk fogták. A csapat egyik főszakácsa, Háder Mihályné kérdésünkre azt is elárulta, hogy az ízesítéshez többek közt pirospaprikát, paradicsomot és vöröshagymát, illetve a legkülönfélébb fűszernövényeket használtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!